Під час реєстрації на тести випускникам важливо правильно заповнити документи
З перших уст

Під час реєстрації на тести випускникам важливо правильно заповнити документи

23 квітня 2023, 13:09
0
0
Сподобалось?
0

До третього травня триватиме реєстрація усіх бажаючих на складання національного мультипредметного тесту. На Волині цього року очікують до восьми тисяч учасників. Перші тижні реєстрації показали, що учасники часто допускають помилки. 

Як зазначила завідувачка відділу ЗНО та моніторингових досліджень Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти Алла Корнейко, тим, хто реєструється на НМТ, варто звернути увагу на типові помилки. 

– Найбільше помилок пов’я­зано з якістю документів, які завантажують у реєстраційну програму наші учасники. Їх необхідно правильно сканувати чи фотографувати, – наголосила Алла Корнейко. – Копії мають бути розміром не більше одного мегабайта. Кожен документ треба підвантажувати окремо після того, як створено персональний кабінет на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Також необхідно звернути увагу на довідку з місця навчання. У ній має бути зазначено, що учень або учениця має здобути повну загальну середню освіту в травні або червні поточного року. Натомість начальні заклади часто пишуть, що вступник «ще навчається» в 11 класі. Це неправильно. Наступне питання, яке часто виникає: що робити випускникам, які не мають реєстраційного номера облікової картки платників податків (так званого ідентифікаційного коду). Тут варто зазначити, якщо громадянин України у 16-17 років не має цього коду, то значить він відмовився його отримувати через релігійні переконання. У цьому випадку в паспорті або ID картці є відповідна відмітка про відмову. Тоді під час реєстрації треба робити фото чи сканкопію саме цієї сторінки і підвантажувати її у той розділ, де йдеться про картку платника податків. Якщо ж номера коду немає в ID картці, тоді треба поспішити і виробити його у фіскальній службі, бо цей документ дуже важливий. Саме за цим кодом і за номером паспорта потім буде доступ учасника до персонального кабінету.

Алла Корнейко радить учасникам після реєстрації протягом семи днів заходити регулярно у персональний кабінет. Адже якщо під час обробки документів регіональний центр виявить проблеми, то інформацію про них відразу ж надішлють у персональний кабінет. І їх можна буде виправити. Потім саме у цей кабінет орієнтовно до 25 травня надійде запрошення на тест, і у ньому буде вказано адресу тимчасового екзаменаційного центру. Для учасників вона буде найближчою до того населеного пункту, який вказали під час реєстрації.

У разі потреби по консультацію або технічну допомогу з питань реєстрації вступники можуть звернутися до пункту реєстрації. На Волині він створений на базі відділу ЗНО Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Наталка СЛЮСАР


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися