У Раді обговорюють підняття виплат частині військовослужбовців
З перших уст

У Раді обговорюють підняття виплат частині військовослужбовців

12 травня 2023, 09:48
0
2
Сподобалось?
2

У рамках робочої групи, до якої входять парламентарі та представники військового блоку, працюють над підвищенням зарплат для строковиків, інструкторів та інших військових.

Про це в подкасті «Економічній правді» розповів секретар Комітету Верховної Ради з питань бюджету нардеп Володимир Цабаль.

Створити робочу групу з напрацювання нового законопроєкту стосовно грошового забезпечення військових закликали командувачі Сил Оборони, а також міністр оборони Резніков, голова Держприкордонслужби та керівники силових органів. Відповідне звернення спікеру Ради Руслана Стефанчука надіслав силовий блок.

Працюють над зміною ситуації для низки категорій військовослужбовців.

1. Забезпечення строковиків. За словами депутата, умовно 20 тисяч строковиків отримують від держави мінімальні кошти.

«До воєнного стану ти, принаймні, розумів, що ти через рік закінчиш службу. А зараз вони не одержують майже ніяких грошей, якісь мінімальні гроші», – сказав депутат.

2. Забезпечення курсантів – ситуація є майже аналогічною, як і зі строковиками. Курсанти отримують за службу стипендії, які давно треба збільшувати.

3. Забезпечення інструкторів. «Фактично від яких залежить дуже багато, але оскільки вони на папері, а не на передовій, відповідно, вони доплату не одержують. Ні 30, ні 50, ні відповідно 100 (тисяч - ЕП)», – пояснює Цабаль.

4. Збільшення заробітних плат у підрозділах, у яких не проводилась індексація.

Він додав, що завдання Верховної Ради – знайти на ці потреби кошти. Далі йде питання до військового командування: як ці кошти правильно розподілити.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися