Що таке чоловіча стерилізація
Здоров’я

Що таке чоловіча стерилізація

26 вересня 2021, 19:59
1
0
Сподобалось?
0

«Нещодавно прочитала, що за кордоном багато чоловіків погоджуються на такий метод контрацепції як стерилізація. Їм проводять операцію, щось там перев’язують, і вони більше не можуть мати дітей. Розповіла про це своєму чоловікові, то він розкричався і сказав, що в житті не погодиться на цю кастрацію. Хоча маємо уже троє дітей і більше народжувати не плануємо. Прошу, напишіть трохи детальніше, що таке чоловіча стерилізація і які у неї плюси та мінуси?»

Ольга, Волинська область

У медицині чоловіча стерилізація має назву вазектомія. І вона таки справді набуває популярності на заході. На відміну від кастрації, при якій видаляються яєчка, вазектомія – абсолютно безпечний для здоров’я спосіб стерилізації. Простіше кажучи, під час операції блокується прохідність сім’явивідної протоки, що запобігає потраплянню у сперму дозрілих сперматозоїдів. Після неї і сексуальне бажання, і потенція у чоловіка зберігаються повністю. Не змінюється навіть обсяг сперми, що викидається в кінці статевого акту, оскільки сперматозоїди становлять дуже незначну її частину.

Якщо сімейна пара вирішує не народжувати більше дітей, то набагато легше стерилізувати чоловіка, аніж жінку. Операція нетривала, під місцевою анестезією, займає всього 15–20 хвилин, а пацієнт виписується у цей же день. Хірурги просять лише тиждень утриматися від сексу. Ефективність такого методу стовідсоткова, завагітніти від чоловіка, якому провели вазектомію, майже неможливо. 

Уролог, лікар вищої категорії Київського спеціалізованого медичного центру Леонід Максименко пояснює, що, перш ніж наважитися на вазектомію, потрібно прийти на прийом до спеціаліста. Чоловіку має бути більше 35 років. Він повинен мати не менше двох дітей. Адже у вазектомії є недолік – відновити дітоспроможну функцію насправді дуже важко або й неможливо. Також потрібно мати згоду дружини.

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Василь
    Василь

    зробив вазектомію більше десяти років тому. одне з найкращих рішень у житті

    15 грудня 2022, 10:43
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися