Алергією на холод страждають переважно жінки
Здоров’я

Алергією на холод страждають переважно жінки

25 грудня 2021, 15:48
0
0
Сподобалось?
0

Алергія буває не лише на цвітіння квітів та котячу шерсть, а й на холод. Лікарі попереджують: страждає на це захворювання значна кількість людей, переважно жінки. Перші прояви у них починаються у віці 25-30 років. Як від холодової алергії вберегтися?

Найчастіше причиною такої алергії є порушення імунного захисту людини. А зараз, коли імунітет й так ослаблений, зокрема коронавірусом, кількість випадків алергії на холод зростає. Цікаво, що її появу може спровокувати гайморит, різні хронічні захворювання, стрес і навіть… карієс.

Як її розрізнити? Найпоширенішою є звичайна форма алергії, яка проявляється через кілька хвилин після того, як людина вийшла на  холод. Тоді з’являється білуватий чи рожевий висип на руках і на обличчі, який починає свербіти, сльозотеча. За кілька годин все проходить – як тільки ви повернетесь назад у тепло. Але щойно знову виходите на мороз – все повторюється.

Пізніше алергія може виникати навіть тоді, коли миєте руки крижаною водою чи лягаєте у холодну постіль. До висипу може додаватись нежить, знижений тиск, головний біль. З часом розвивається холодовий дерматит.

На жаль, вилікувати таку алергію неможливо, бо медичні препарати лише знімають симптоми. Але якщо їх не приймати, то наслідки можуть бути плачевні – до розвитку бронхіальної астми. Тож якщо ви помітили нездорові прояви на шкірі, медики радять не зволікати і йти до лікаря. Коли немає можливості відразу звернутися по фахову допомогу, слід за годину-дві до виходу на вулицю змастити обличчя і руки тонким шаром жирного (не зволожуючого і не раніше перед виходом!) крему. Він трохи захистить шкіру від впливу холоду. Також потрібно носити одяг з натуральних тканин. У їжу варто додавати продукти, багаті жирними кислотами: жирні сорти риби, рослинні олії, насіння.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися