Богдан НЕДІЛЬ з дружиною
Наші публікації

Прикутий до інвалідного візка волонтер ростить сина з ДЦП і при цьому опікується воїнами АТО

6 грудня 2020, 20:42
0
0
Сподобалось?
0

5 грудня – Міжнародний день волонтера. Це свято відзначає і Богдан Неділь з Кременця, що на Тернопільщині. Чоловік хоч сам пересувається на візку, ще й опікується воїнами АТО.

2012 року на заробітках Богдан невдало пірнув і зламав шию. Завдяки любові і підтримці коханої дружини, родичів, знайомих, небайдужих людей він проходить реабілітацію у госпіталях, санаторіях. Це лікування неймовірно допомагає. Якщо Богдан спочатку навіть не міг почухати носа, то тепер їздить на візку і вже п’ять років допомагає воїнам АТО! За волонтерство Неділя нагородили орденом «Лицарський хрест добровольця» та медаллю «За жертовність і любов до України».

– Після нещастя чоловік був замкнутим, а коли став допомагати воїнам, по-іншому дивиться на життя, – усміхається дружина Наталя, яка й підштовхнула Богдана до волонтерства.

Вона якось сказала, що генератор, який вдома стоїть без роботи, потрібно віддати на потреби армії. Познайомилися з місцевим капеланом отцем Андрієм, який часто їздить на передову. Вдячні вояки передали родині український стяг зі своїми автографами. Відтоді волонтер знає усі батальйони, координує збір допомоги та співпрацює з благодійним фондом «Наша надія Кременець».

– Я обдзвонював родичів, знайомих. Збирали медикаменти, продукти, ліки, «мильнорильне», тобто зубні пасти, щітки, мила, шампуні. Був інвалідний візок, яким я не користувався, то віддали бійцям. Усе звозили до нас, а потім священник відправляв на фронт, – розповідає Богдан. – Останні роки стало важче, люди менше відгукуються, а тепер ніяк.

А от Горинська школа, яку Богдан Неділь закінчив, допомагає весь час, коли чоловік не попросить. Учні передають на фронт свої малюнки, майструють хлопцям обереги. А згодом, коли солдати поверталися до мирного життя і починали розвивати свій бізнес, не раз приїздили у Кременець до Неділів, щоб познайомитися з волонтером. Навідувалися навіть солдати НАТО, коли проходили військові навчання на Яворівському полігоні на Львівщині. Колишні воїни стали допомагати цій сім’ї. Адже у подружжя є старший син Дениско, хворий на ДЦП. Йому, як і батькові, потрібні величезні кошти на реабілітацію. Неділі щиро вдячні усім небайдужим людям і кожного благодійника згадують у своїх молитвах!

Небайдужі люди можуть допомогти Неділям, 4149 4991 0155 3517 Неділь Наталія Володимирівна.

Олена ПАВЛЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися