Збитий Боїнг у бразильця одне кохання забрав, а друге в Україні подарував
Наші публікації

Збитий Боїнг у бразильця одне кохання забрав, а друге в Україні подарував

17 липня 2021, 19:30
0
0
Сподобалось?
0

Ігор Галлі мріє об’їздити увесь світ! Він вже мандрував Замбією, Танзанією, Пакистаном, Китаєм, Зімбабве, був на Балі, в Італії, Франції, Швеції, Білорусі та Казахстані, відвідав Ботсвану, Лесото, Бурунді та інші маловідомі багатьом країни. Привів його шлях і в Україну. Але не як туриста – у малайзійському Боїнгу, який російські терористи збили на Донеччині 17 липня 2014-го, він втратив кохану жінку. І саме в Україні знайшов нову любов!

Англійську вивчав офіціантом у Лондоні

– Те, що хочу подорожувати світом, я зрозумів у п’ятнадцять, – розповідає Ігор Галлі. – Але батьки не могли платити за мої мандрівки. Тож мені довелося важко працювати, перш ніж я здійснив свою мрію.

Насамперед чоловік почав з вивчення мов. Його рідна – португальська, до неї додав французьку, іспанську, італійську. Англійську подався вивчати у Європу. Зокрема по десять годин на добу працював офіціантом в Англії. Трудився до сьомого поту не один рік. І коли налагодив уже власний бізнес вдома, сам нарешті сповна віддався подорожам.

Кожна країна, у якій був, залишилася у серці. Якусь відвідав лише раз, кудись хотілось повертатися знову і знову. Згадує свою екзотичну подорож у Австралію. На цьому континенті жив як свій у племені аборигенів.

– Щоб там перебувати, біла людина повинна отримати дозвіл, – каже мандрівник. – Мені пощастило зустріти дівчину Емму, яка була викладачкою англійської й поцікавилася, чи не хочу пожити у племені. Я відповів, що це гарна ідея, але що для того потрібно? Почув: «Одружитися» (усміхається – авт.). Ми побралися.

Емма загинула у малайзійському Боїнгу

Серед незвичних традицій, побачених там, – заборона зятя й тещі спілкуватися між собою та залишатися наодинці рідним братам із сестрами, якщо їм вже виповнилося 13 років.

Зі своєю коханою з островів Ігор будував плани. Але її життя обірвала ракета, випущена російськими найманцями з «Бука» по малайзійському «Боїнгу». Тоді уламки розлетілися над Донеччиною неподалік Тореза. Емма була в тому літаку...

– Але так сталося, що, втративши одну любов в Україні, я зустрів у вашій країні нове кохання, – каже Ігор.

І згадує, як, повертаючись з поминальних п’ятих роковин після трагедії, заїхав у Львів, щоб побачити місто, і там зустрів Галю.

Для свекрухи вишила сорочку

А познайомилися вони на латиноамериканських танцях. Ігор здивувався, наскільки добре його українська партнерка відчуває ритм, мелодію. З нею хотілося танцювати ще і ще. І спілкуватися. Невдовзі чоловік відкрив Галину по-новому: і як талановиту майстриню, яка власне дивовижної краси рукоділля перетворила на успішний бізнес, і як поціновувача небуденних подорожей. Була спільна мандрівка в Африку, де пара разом прожила кілька місяців. А потім вони одружилися.

Сьогодні подружжя мешкає у невеличкому містечку Пустомити неподалік Львова. І Галя та Ігор насолоджуються життям. Побут і бізнес налагодили так, щоб мати можливість подорожувати. Кажуть, без мандрів уже не уявляють свого життя. Обирають для відвідин не популярні курорти, а об’їжджають кожен куточок країни – найгарніші і найцікавіші місця, пізнають місцевий колорит. Галина щаслива, що всі організаційні питання бере на себе чоловік. Він радіє, що поруч – кохана жінка, яка розуміє його і підтримує.

– Як невістку-українку зустріла Ігорева мама? – запитую у Галини, адже знаю, що Ігор возив кохану на Батьківщину, до родини.

– Я себе там відчувала, як вдома. Для свекрухи у подарунок вишила гарну сорочку. Вона була дуже задоволена, бо такі роботи у них ціняться. Приймали мене чудово. Ми разом з мамою готували домашній сир і йогурт, вона навчила мене пекти їхні місцеві пампушки, які їдять як хліб. Взагалі, батьки Ігоря – дуже люблячі і приємні люди. Як і вся його родина. Ми підтримуємо тісні зв’язки.

А на Львівщині Ігор долучився до проведення дитячих таборів під назвою «Мрійники». Діти люблять його, бо з ним час проводять з користю й дуже весело. А ще чоловік готовий попрацювати викладачем англійської мови на волонтерських засадах. Радіє завжди, коли може чимось прислужитися людям, з якими живе. І заради кращого розуміння та спілкування з іншими активно вивчає українську.

А ще він пише книги на основі своїх поїздок та веде свою сторінку в мережі, де показує захопливі відео. Викроюючи вільну хвилинку поміж працею та «великими подорожами», новостворена сім’я Галлі мандрує Україною.

– У вас чудова природа і люди! ­– з великою повагою говорить Ігор.

І при цьому ніжно-ніжно дивиться на свою дружину.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися