Настоятель храму Михайло СТРІЛЬЧУК біля мироточивих ікон
Наші публікації

У церкві на Волині три ікони та хрест сильно мироточать під час молебнів за мир

24 квітня 2022, 10:20
0
2
Сподобалось?
2

На горбочку у селі Шклинь на Горохівщині виблискує куполами храм Благовірних князів Бориса і Гліба. А внизу – ціла вервечка машин. Багато людей з’їхалися на службу. Не лишень місцеві, а й з інших сіл та областей прибувають, бо кожен хоче побачити диво – мироточиві ікони та хрест – і попросити у Бога помочі та благословення.

Цей сільський храм не є давнім, лишень десять років минає з дня його будівництва. Але, без сумніву, має над собою особливу благодать, раз у його стінах одночасно замироточили три ікони та хрест. Першим незвичайні струмочки побачив місцевий школяр Степан Кривенький, який прислуговує у церкві, і розповів про диво настоятелю протоієрею Михайлу Стрільчуку.

– Миро крапало з ікони Зіслання Святого Духа, – пригадує отець Михайло. – Я лишень три роки тут служу, то не знаю історію її появи у храмі. Згодом крапельки мира помітили на давньому хресті та образах «Тайна вечеря» і Почаївської Божої Матері, яку храму передала одна жінка. Вона хоч і не наша прихожанка, але є щирою християнкою. Раніше ці ікони були у вівтарі, а коли замироточили, то винесли їх на середину церкви, щоб усі бажаючі могли помолитися та прикластися до них.

Оскільки з перших днів війни отець Михайло щодня проводить служби і молиться за мир та спокій в Україні, то у цьому побачили добрий знак.

– Вважається, коли ікона рясно мироточить, це свідчить про наближення хороших подій, – переконаний священник. – Ми віримо, що таким чином Господь являє нам свою милість. Підказує, що буде мир і перемога.

Новина про це диво дуже швидко розлетілася. З кожним днем більшає паломників, які приїздять сюди. Хтось біля образів просить здоров’я для діток, хтось бере миро для недужих батьків.

– Була одна пара з Хмельниччини з хворою дитинкою. «Моліться, і Бог почує вас!» – з такими словами звертаюся до кожного, бо що людина не здатна змінити, це під силу Всевишньому. З Львівщини молода пара приїздила. Миро брали із собою. Я прошу людей, якщо після молитви біля наших мироточивих ікон відчуєте зцілення, дайте знати. Хочу задокументувати такі випадки.

А ще отець Михайло помітив, що мироточення посилюється під час акафістів та молебнів за мир. Ніби таким чином Господь вказує на свою милість та підтримку для нас, українців. Адже коли ікони кровоточать – це до біди, а мироточать – до миру.

Руслана СУЛІК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися