Фото з Фейсбука Богдана Климчука
Політика

У Луцьку айдарівець Ігор Рицко оскаржив результати голосування і може відібрати перемогу в айдарівця Ігоря Лапіна

30 жовтня 2014, 12:40
4
0
Сподобалось?
0

Боротьба за перемогу на виборах до Верховної Ради у луцькому окрузі №22 перекочувала з виборчкомів у суд.

Позавчора ОВК №22 оголосила переможцем бійця батальйону «Айдар», самооборонівця, адвоката з Ковеля Ігоря Лапіна. За даними офіційного протоколу він переміг свою конкурентку - керівницю фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ірину Констанкевич - з відривом всього у 28 голосів. Хоча навколо підрахунку ситуація була напружена, стурбованість завжди виявляла лише одна сторона. Прихильники Ігоря Лапіна заявляли, що побоюються фальсифікацій, і навіть брали окружком в облогу. Навіть після оголошення результатів штаб і представники Ірини Констанкевич ніяк себе не проявили.

Але святкувати перемогу айдарівцю Лапіну поки зарано. Несподівано інший луцький кандидат-мажоритарник , до речі, заступник командира батальйону «Айдар», який посів у виборчій гонці сьоме місце, набравши трохи більше 5 відсотків, вирішив оскаржити результати голосування на кількох спецдільницях.

Сьогодні відбувається розгляд справи у Волинському окружному суді.

Ігор Рицко обґрунтував свої позови тим, що на чотирьох спецдільницях (N-№ 071096, 071097, 071101, 071104), які розташовувалися у Волинському обласному онкологічному диспансері, Волинській обласній клінічній лікарні, обласних онко- та тубдиспансерах, в яких лікуються пацієнти з усієї області, видавали у тому числі і бюлетені для голосування по мажоритарці. Цікаво, що інтереси Ігоря Рицка у суді представляє, зокрема, депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук, який входить до групи «Новий Луцьк», також він був юристом однойменного фонду Ігоря Палиці, який, своєю чергою, очолює головна конкурентка Ігоря Лапіна Ірина Констанкевич.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Влад
    Влад

    Рицко від самого почтку реєстраціє був технічним кандидатом під Констанкевич. Саме він відбирав голоси довірливих лучан. Тепер його дії корегують із штабу "великої благодійниці"...

    30 жовтня 2014, 13:09
    Відповісти
  • Андрій
    Андрій

    Тепер видно звідки "вуха стирчать" )) Рицка в суді представляють люди костанкевич - н. рабан (юрист благодійнго фонду) та поліщук (який також працював у фонді, зараз депутат Луцької міської ради від "Новий Луцьк" ) )). Ну цирк якийсь .

    30 жовтня 2014, 14:12
    Відповісти
  • Люди з області не один раз по 28 натасували...

    30 жовтня 2014, 15:56
    Відповісти
  • КІРА
    КІРА

    Якщо принесе до окружкому більше шин ніж Лапін,той виграє.

    31 жовтня 2014, 10:52
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися