У Рівному презентували систему он-лайн зв’язку з депутатами
Політика

У Рівному презентували систему он-лайн зв’язку з депутатами

19 травня 2016, 13:17
0
0
Сподобалось?
0

Пілотну інформаційно-аналітичну систему комунікації виборців та депутатів "Відкрита місцева влада" презентували у Рівному. З її допомогою місцеві жителі зможуть дізнатися інформацію про те, хто є депутатом на тому чи іншому окрузі, де знаходиться його громадська приймальня, де розміщена та чи інша виборча дільниця, а також звернутися до міських обранців і залишити відгук про їх роботу. Раз у квартал на сайті буде розміщуватися інформація про те, на якому етапі розгляду чи вирішення перебуває звернення мешканців.

Над створенням системи впродовж півтора місяця на волонтерських засадах працювала ініціативна група з депутатів міської ради - Назарій Поліщук, Святослав Євтушенко, Богдан Гапяк і Віталій Павелків. На розробку системи не витрачали ні бюджетних, ані грантових коштів.

Як розповів один із розробників новації депутат Назарій Поліщук, схожа система комунікації між виборцями та міськими обранцями серед обласних центрів України є лише в Києві.

- Інформаційно-аналітична система розроблена, щоб визначити депутата, обраного чи закріпленого за  округом, відповідно до місця проживання виборця, тобто його адреси. У базі даних міститься вся необхідна публічна інформація про депутатів. Система дає змогу встановити швидкий зв'язок із міськими обранцями та дізнатися про місце та час прийому громадян. Окрім того, у виборчий період на сайті, де розміщена система, можна визначити дільницю для голосування для будь-якого виборця. Наразі інформаційно-аналітична система розміщена на сайті http://infolight.org.ua/thememap/karta-zakriplenyh-deputativ-rivnenskoyi-miskoyi-rady-vii-sklykannya#12.40/50.6209/26.1981, - розповів Назарій Поліщук.

У свою чергу, депутат Святослав Євтушенко додав, що створена система - це платформа, яку потрібно розвивати і на її базі продовжувати реалізовувати подібні ініціативи.

- Інформаційно-аналітична система - це перший крок до відкритої комунікації між виборцями і депутатами. Вона стимулюватиме  міських обранців працювати і реагувати на звернення рівнян, а місцевих жителів ставати активнішими і брати участь у вирішенні проблем свого будинку, мікрорайону, міста, - зазначив Святослав Євтушенко.

За словами розробників, ця система універсальна і може бути розміщена на будь-якому сайті, в тому числі й на сайті міської ради. Окрім того, є можливість постійно оновлювати і доповнювати інформацію. У планах розробників - створити бюджетну карту Рівного, де буде розміщена інформація про те, скільки коштів, на що і коли передбачено виділити з бюджету.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися