Кандидат в депутати у Луцьку вручила студентам грошові сертифікати від імені благодійного фонду
Політика

Кандидат в депутати у Луцьку вручила студентам грошові сертифікати від імені благодійного фонду

5 жовтня 2014, 12:17
0
0
Сподобалось?
0

Депутатка Луцької міської ради Ірина Констанкевич, що балотується в народні депутати України по одномандатному виборчому округу № 22 (Луцьк), вручала студентам Луцького національного технічного університету сертифікати на стипендії.

В актовому залі Луцького національного технічного університету Ірина Констанкевич 3 жовтня вітала студентів та викладачів з Днем вчителя. Під час цих урочистостей представники університету розповідали про те яким чином благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» допомагає навчальному закладу матеріально, зокрема про поїздки студентів на відпочинок у Буковель.

Як голова правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці - Новий Луцьк» (до вересня вона обіймала посаду заступниці) вона відзначила подяками окремих викладачів, а студентам - стипендіатам благодійного фонду вручила грошові сертифікати. Ці сертифікати гарантують отримання студентами щомісячної стипендії на суму 1000 гривень.

Даруючи ці сертифікати Ірина Констанкевич згадала про підкуп виборців. За її словами, сертифікати студенти отримали зараз, а гроші отримають в листопаді. Кандидат заявила, що не хоче щоб це трактували, як підкуп чи агітацію за неї.

«Єдиним застереженням є те, що враховуючи перебіг нинішньої виборчої кампанії, стипендії за вересень-жовтень будуть виплачені першого листопада, щоб це не було потрактовано, як підкуп виборців і якась моя передвиборча агітація», - заявила вона.

Водночас, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА, які теж були присутні на заході, зазначають, що такі дії кандидатки можуть трактуватись, як непрямий підкуп виборців.

«Кандидат у депутати Ірина Констанкевич доволі вільно трактує норми виборчого законодавства. У законі «Про вибори народних депутатів» (ч.14 ст.74) зазначено, що заборонено надавати виборцям цінні папери та інші матеріальні цінності навіть тоді коли згадується імя кандидата. Тож не обовязково мають бути прямі заклики до голосування. Крім того, вказані стипендійні сертифікати мають конкретну матеріальну цінність, адже передбачають отримання студентами-виборцями певної суми коштів. Отож такі дії мають ознаки непрямого підкупу виборців, який законом заборонений», - прокоментував ситуацію Михайло Шелеп, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися