На Волині напали на активістів, які проводили акцію проти нардепа, якого вважають причетним до диктаторських законів
Політика

На Волині напали на активістів, які проводили акцію проти нардепа, якого вважають причетним до диктаторських законів

5 жовтня 2014, 22:33
6
2
Сподобалось?
2

Конфлікт виник 3 жовтня у селі Гаразджа Луцького району. В цьому селі активісти революційних громадських організацій поширювали листівки з інформацією про те, що народний депутат України Сергій Мартиняк, який тепер балотується до Верховної Ради по виборчому округу № 20 (центр - Горохів), голосував за «диктаторські закони» 16 січня 2014 року.

Активісти розповідають, що на них напало п'ятеро невідомих хлопців, які виривали у них пакети з рук та ображали. При цьому хлопці говорили, що ці листівки роздають за гроші. На місце події прибула міліція.

Як розповів в коментарі Громадянській мережі ОПОРА представник громадської організації «Майдан Волині» Леонід Прихода, 11 громадських організації Волині ініціювали кампанію проти тих кандидатів в народні депутати України, які голосували 16 січня за закони після прийняття яких, загинули люди на Майдані. Активісти вважають, що нардепи, які голосували за «диктаторські закони» не мають морального права бути у Верховній Раді.

Антиагітаторів Мартиняка, які їздять по селах Луцького району й поширюють таку інформацію, легко помітити здалеку. Адже на їхньому мікроавтобусі висить плакат, де «кривавими буквами» надруковано ім'я кандидата в народні депутати. Також є фраза «Знову лізе в Раду. Не забудемо! Не простимо!». Окрім того, на плакаті є фото вбитих, які загинули на Майдані.  

На місце події приїхала також прес-секретар народного депутата Сергія Мартиняка Оксана Прокопчук. Представницю народного депутата обурив факт роздачі таких листівок. Вона ставила питання активістам про те, на яких підставах вони вважають, що Сергій Мартиняк голосував за «диктаторські закони». За її словами, ця інформація неправдива.

В ОПОРі зазначають, що листівки, які поширюють активісти громадських організацій в рамках антиагітаційної кампанії проти народного депутата, виготовлені із порушенням вимог виборчого законодавства. Хоча проводити агітацію проти кандидатів закон дозволяє, однак він забороняє розповсюдження таких листівок за кошти, що не належать до виборчого фонду кандидата чи партії (ч. 6 ст. 68). Згідно ж інформації на листівках вони були виготовлені громадськими організаціями, серед яких «Майдан Волині», «Правий сектор Волині», «Автомайдан України» та іншими.

До слова, інформацію про те, що народний депутат України Сергій Мартиняк голосував за закони 16 січня поширив й громадський рух «Чесно».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Юля
    Юля

    Не голосували... Єрємєєв, Івахів та Мартиняк за закони 16.01.2014 року. https://www.youtube.com/watch?v=-1uWhCGDoT0

    5 жовтня 2014, 23:21
    Відповісти
  • Юрій
    Юрій

    http://24tv.ua/home/showSingleNews.do?132_nardepa_kotorie_golosovali_za_diktatorskie_zakoni_16_yanvarya_pitayutsya_popast_v_radu&objectId=492661&lang=ru

    6 жовтня 2014, 03:53
    Відповісти
  • махно
    махно

    А какая разница, голосовал или нет, еремееву ,ивахиву и мартыняку хватит там быть. Они только свои интересы защищают.

    6 жовтня 2014, 06:45
    Відповісти
  • Андрій
    Андрій

    Я також думаю,що Єремеєвському угрупуванню не місце в ВР.Це люди в яких відсутня позиція,вони за тих у кого в руках влада.16 січня - старт смертям ,який буцв даний з їхньою допомогою.

    6 жовтня 2014, 08:40
    Відповісти
  • 111
    111

    А хто такий ПРАВИЙ СЕКТОР , ВІН що представник влади.РОЗПОЯСАВСЯ,,,,

    6 жовтня 2014, 09:08
    Відповісти
  • Назар
    Назар

    Весь рейтинг Сергія Мартиняка - http://goo.gl/QwkGGt

    23 жовтня 2014, 11:32
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися