У Луцьку батьків школярів збирають на батьківські збори, які перетворюються на зустріч з кандидатом
Політика

У Луцьку батьків школярів збирають на батьківські збори, які перетворюються на зустріч з кандидатом

8 жовтня 2014, 12:08
0
0
Сподобалось?
0

Директор луцької школи за допомогою вчителів-керівників класів зібрав батьків учнів на збори. Однак згодом виявилось, що це була агітаційна зустріч з кандидатом в депутати Іриною Констанкевич.

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА у Волинській області.

25 вересня у актовій залі Луцької школи-гімназії імені Михайла Кравчука №21 відбулися батьківські збори для батьків 7-8 класів. Крім вчителів та керівництва школи на зборах була присутня й Ірина Констанкевич, яка балотується в народні депутати по 22 виборчому округу. Тоді громадські спостерігачі повідомили громадськість, що вважають участь кандидатки у зборах батьків застосуванням адмінресурсу, коли було використано робочу нараду для агітації.

Як згодом виявилось, порушенням у цій ситуації були дії саме директора школи Олега Ковальчука.

Так, 1 жовтня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради начальник міського управління освіти Олег Гребенюк повідомив, що мовляв порушень не було. Згідно з інформацією чиновника, на цей захід був укладений договір, і все відбувалося в межах чинного законодавства.

Однак, як випливає зі свідчень батьків учнів, їх ніхто того дня на агітаційну зустріч з кандидатом не кликав, і вони йшли в школу для участі у батьківських зборах.

В такому випадку стає очевидним, що директор школи вчинив обман виборців, чим порушив ч.2 ст.6 Закону про вибори народних депутатів. Крім того, його дії можна трактувати як використання адмінресурсу на користь кандидатки Констанкевич.

Окрім того, такі дії директора можуть мати ознаки дисциплінарного проступку. Тож можна просити управління освіти притягнути директора школи до дисциплінарної відповідальності.

«Публічно звертаюся до начальника міського управління освіти, а також до міського голови Миколи Романюка, з ініціативою провести службове розслідування цього факту та, у разі виявлення у діях директора школи порушень, притягти його до дисциплінарної відповідальності» - заявив Михайло Шелеп, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися