Російські спецслужби почали інформаційний наступ через «ВКонтакте»
Політика

Російські спецслужби почали інформаційний наступ через «ВКонтакте»

15 жовтня 2014, 05:46
1
2
Сподобалось?
2

Протягом двох останніх днів відбулися дві жорсткі спроби російських спецслужб розхитати ситуацію в Україні. Першою такою акцією став понеділковий бунт бійців Національної гвардії, які роззброївши офіцерів, пішою ходою вирушили з бази у Нових Петрівцях до Києва під Адмністрацію Президента. Бунтівники вимагали виплатити їм підвищену зарплату і демобілізувати, мовляв строк їх служби давно минув. Акція не минулася без штовханини, але так і закінчилася нічим. Участь у ній взяли кілька сотень строковиків, які чомусь не бунтували, коли Внутрішні війська (теперішня Нацгвардія) кілька місяців мерзли у столиці на Майдані і били активістів. Паралельно бунти колишніх ВВешників пройшли ще у кількох містах.


Уважним користувачам Інтернету і правоохоронцям теж вдалося дослідити, що координація цих акцій відбувалася через російську соціальну мережу «ВКонтакте». Ось один з прикладів – https://vk.com/public69193146. Переважно, координатори акції знаходилися в Росії. «ВКонтакте» активно використовує ФСБ в інформаційній війні проти України. Тут розташовані більшість сепаратистських, а раніше, антимайданівських пабліків. Українська влада мала би всерйоз задуматися над доцільністю доступу до цієї мережі.

У вівторок відбулася друга спроба дестабілізації ситуації в Україні зсередини. Акція на підтримку вояків УПА під стінами Верховної Ради України за участі активістів партії «Свобода», «Правого сектору» та «Братства», несподівано перетворилася на спробу штурму парламенту, коли там якраз приймалися важливі рішення. Виникли сутички з міліцією. У правоохоронців кидали газові гранати, вибухові пакети, били ланцюгами і палицями, по вікнах ради стріляли з пістолетів. В результаті сутичок понад 50 провокаторів затримали. Серед них і діючий столичний міліціонер, який був у балаклаві і стріляв по своїх колегах, журналістах і мирних людях з рогатки залізними гайками.


Радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський через кілька годин після інциденту заявив в ефірі «5 каналу», що ця акція була спланована у кабінетах російської ФСБ. І знову мова йде про мережу «ВКонтакте». Тут у група «Опір Новоросії», «Антимайдан» готувалися до цієї провокації.

До речі, російська інформаційна армія (а вона реально існує) всіляко намагається нав’язати «ВКонтакте» українцям. Віднедавна на телефони користувачів теж російського оператора зв’язку МТС почали надходити СМСки, в яких абонентам у якості акції пропонують півроку безкоштовного користування «ВКонтакте» з телефонів та гаджетів.

Уже зараз можна точно сказати, що ці спроби дестабілізувати Україну не останні. Зокрема, на деяких пабліках ворожої мережі намагаються повторити бунт невдоволених нацгвардійців. Зокрема, вказується дата 20 жовтня.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • иван
    иван

    мтс давно пора прикрыть. Если раньше это был вопрос экономики, то сейчас уже гос.безопасности.

    15 жовтня 2014, 06:58
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися