«Волинь» програла «Шахтарю» у Львові з рахунком 2:6
Спорт

«Волинь» програла «Шахтарю» у Львові з рахунком 2:6

18 жовтня 2014, 17:22
0
0
Сподобалось?
0

Свій виїзний матч проти діючого чемпіона лучани проводили у Львові. Тому виїзд був досить умовним. Досить солідна фанатська підтримка прибула на матч з Луцька, та й місцева львівська публіка теж логічно переважно симпатизувала лучанам. За гарної атмосфери підопічні Віталія Кварцяного дали справжній бій донеччанам. При цьому довелося долати труднощі, які команда сама собі створювала, пропускаючи швидкі голи на початку кожного із таймів. Справжнього ж краху «Волинь» зазнала в останні п'ять хвилин гри.

«Шахтар» - «Волинь» - 6:2

Голи: 1:0 - Дентіньо (4), 1:1 - Бікфалві (21), 2:1 - Адріано (36), 3:1 - Срна (47), 3:2 - Селін (57), 4:2 - Тейшейра (85), 5:2 - Коста (88), 6:2 - Адріано (90).

«Шахтар»: 30. П'ятов, 33. Срна - к, 5. Кучер, 27. Чигринський, 44. Ракицький, 17. Фернандо, 77. Ілсіньо, 11. Марлос (20. Коста, 46), 89. Дентіньо (28. Тайсон, 60), 9. Адріано, 21. Гладкий (29. Тейшейра, 46).

«Волинь»: 42. Неділько, 3. Сімінін - к, 15. Жуніч, 4. Приндета (39. Сваток, 39), 7. Федорчук, 10. Бікфалві, 93. Матей, 9. Мемешев, 19. Кобахідзе (98. Зінкевич, 90+1), 13. Шабанов, 11. Селін (17. Маріотто, 80).

Номінальні господарі поля вийшли вперед уже на четвертій хвилині матчу. Під час масованої атаки гірників було кілька спроб пробити по воротах, але живим щитом кожного разу ставали оборонці лучан. Аж поки Ілсіньо замість удару вирішив віддати пас на Дентіньо. Той якраз був по центру воріт і переправив м'яч у сітку. Тут слід добре подивитися повтори офсайдної камери. Втім після голу розгубленість футболістів «Волині» тривала недовго. До десятої хвилини гру лучанам вдалося вирівняти, а згодом підопічні Кварцяного й взагалі стали переважати суперника у потенційно небезпечних моментах. На лівому фланзі активно підключався до атаки Сімінін. Капітан "Волині" перехопив м'яч і віддав на Кобахідзе. Сандро міг продовжити у центр штрафного майданчика, але виявив егоїзм і несильно пробив прямо у руки Андрію П'ятову. Наступна атака «Волині» вже була більш небезпечною. Редван Мемешев практично утік на побачення з голкіпером «Шахтаря» і збірної України, але пробив неточно у дальній кут. Та наполегливість лучан дала свій результат. На 21-й хвилині «Волинь» заробила штрафний за метрів 30 від воріт «Шахтаря». Бікфалві наважився на прямий удар і вцілив у дальній від П'ятова кут, не обійшлося без рикошету від Ілсіньо, який був крайнім у стінці «гірників». Тепер відходити оговтуватися довелося гравцям «Шахтаря». Свій шанс донеччани знайшли під час стандарту. Удар у Ракицького не вийшов, єдине що вдалося, так це закинути м'яч у штрафний майданчик. Але і цього вистачило. Там непогано поборовся Адріано і вивів свою команду вперед, а заодно і відправив на лаву запасних центрального оборонця «Волині» Віталія Приндету. У ньому головний тренер лучан побачив головну причину провалів у задній лінії. Ще до перерви «Волинь» могла відігратися, але Матей не влучив у ворота.

В антракті Віталій Кварцяний добряче накрутив своїх підопічних. Але сам не встиг побачити перші хвилини другого тайму. З підтрибунних приміщень Віталій Володимирович вийшов лишень на 47-й хвилині і багато пропустив. На табло вже був рахунок 3:1. Головний наставник лучан лишень перепитав у своїх помічників: «Як забили?». А забили «гірники» гарно: після розіграшу кутового м'яч під удар відкинули на Срну і той з-за меж штрафного майданчика зльоту потужно відправив його у правий нижній кут воріт Неділька.

Проте лучани досить швидко повернули матчу інтригу. Гольову контратаку розігнав Мемешев, потім віддав на Бікфалві, а Ерік з флангу прострілив у центр штрафного майданчика, тут уже Алессандро Селін зловив П'ятова на протиході.

«Шахтар», як то кажуть, був за крок від провалу. Бо, як показали наступні хвилин 20-25, у донеччан елементарно вичерпалися сили для того, щоб зупинити наступальний порив лучан. Єдине, що завадило «Волині» зачепитися як мінімум за нічийний результат, це брак майстерності. З багатьох перспективних атак лучани тільки кілька довели до реальної загрози. І практично вся ця загроза асоціювалася з Бікфалві. На 60-й хвилині після пасу Кобахідзе він поцілив у хрестовину воріт. Вже за хвилину Ерік вийшов на побачення з П'ятовим, але голкіпер врятував «Шахтар». Були ще ряд моментів, періодично на половині поля лучан показувалися і номінальні господарі. Штурм воріт «гірників» тривав до 85-ї хвилини, коли пройшла разюча атака від «Шахтаря». Здавалося оборонцю «Волині» вдалося заблокувати прохід Адріано, проте він примудрився віддати дотепний пас п'ятою на Тейшейру і той реалізував вихід сам на сам із Недільком. Те що відбувалося далі уже мало було схоже на футбол. «Волинь» розсипалася і зазнала розгрому, хоча зовсім на це не заслуговувала. Рахунок матчу аж ніяк не відповідає перебігу подій у ньому.

https://www.youtube.com/watch?v=IdkaLECSDpY


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися