У кінцівці матчу «Волинь»-«Металіст» арбітр втік з поля і кілька годин відмовлявся виходити зі стадіону
Спорт

У кінцівці матчу «Волинь»-«Металіст» арбітр втік з поля і кілька годин відмовлявся виходити зі стадіону

7 грудня 2014, 23:26
0
1
Сподобалось?
1

Останній матч року у Луцьку завершився грандіозним скандалом. Гра перервалася за рахунку 2:1 на користь «Металіста» на 88-й хвилині, після того як на поле вибігли уболівальники «Волині», обурені рішеннями арбітра Дмитра Кутакова. Головний суддя втік від розлючених фанатів і більше не ризикнув вийти на поле.

«Волинь» завершувала першу половину чемпіонату перенесеним матчем 10-го туру із харківським «Металістом». До поєдинку команди були сусідами у турнірній таблиці, тож результат для обох суперників мав серйозне турнірне значення. Перемога давала можливість лучанам взагалі піти на зимові канікули четвертими.

Обидва тренери, судячи зі стартових складів, декларували атакуючий футбол. Проте на ділі наміри Ігоря Рахаєва так і лишилися декларацією. А от футболісти «Волині» від стартових хвилин пішли реалізовувати задум Віталія Кварцяного. Апогеєм стартового штурму воріт Дішленковича став момент Еріка Бікфалві. Атаку, яка могла стати гольовою, розпочав Матей. Флорентін зібрав навколо себе трьох гравців «Металіста» і віддав на вільного Бабенка. Останній прострілив у штрафний майданчик прямо на Еріка Бікфалві. Найкращий бомбардир «Волині» пробив зльоту і поцілив у стійку. Ще через кілька хвилин непоганий шанс був у Федорчука, але він не влучив у ворота. Лише у середині першого тайму гості спромоглися провести єдину свою повноцінну атаку за 45 хвилин. Але до удару так і не дійшло. Занадто неточним був останній пас (відзначимо, що за цілий тайм харків'яни так жодного разу і не вдарили по воротах, не подали жодного кутового). Після цього у грі виникла невеличка пауза. Віталій Кварцяний, гостро відреагував на подвійні стандарти у діях головного арбітра Дмитра Кутакова щодо покарання футболістів жовтими картками. Суперечка з арбітром для тренера закінчилася вилученням з тренерської лави. Як показала подальша гра, Кварцяний «грішив» на Кутакова не даремно. Правда у першому таймі арбітр так і не зміг вивести з психологічної рівноваги футболістів «Волині». Лучани, вже без свого головного наставника, продовжили тиск і нарешті втілили перевагу у гол. Кобахідзе розстріляв ворота Дішленковича після флангового прострілу.

Після перерви трохи активніше заграли гості, і отримали ще й підтримку Кутакова. Він дозволяв грубо грати проти лучан, не караючи суперників попередженнями, а інколи й не помічав порушень взагалі (наприклад, Матей залишив поле на ношах після удару від Кобіна, а порушник спокійно продовжував грати). Зате будь-який контакт з гравцями «Металіста» трактувався однозначно. У такій мутній воді «Металіст» нарешті награв на свій перший кутовий. Захист лучан зіграв не надто уважно, і Едмар зрівняв рахунок. «Волинь» помітно знітилася й «заробила» ще 11-метровий у свої ворота. Цього разу до Кутакова претензій не було. Бразильський форвард «Металіста» Жажа виконав вирок без шансів для Віталія Неділька.

За рахунку 2:1 на користь «Металіста» загальна картинка гри не змінилася. «Волинь» продовжувала домінувати, навіть забила гол, правда з офсайду. Але й продовжував «плавити» лучан Дмитро Кутаков: зірвав перспективну атаку свистком, коли збоку від епіцентру подій вирішив полежати хтось з гравців «Металіста» (одразу після зупинки гри «постраждалий» підвівся як ні в чому не бувало), не дав 11-метровий за гру рукою і врешті «не помітив» удару ззаду по ногах Кобахідзе від Краснопьорова, якому світив другий «гірчичник». Останній епізод переповнив чашу терпіння луцьких уболівальників. Сектор волинських ультрас знявся на ноги. Найбільш фанати з фаєрами вибігли на поле і спробували зловити Кутакова. Арбітр ледь встиг забігти у тунель, який веде до підтрибунних приміщень. Кілька хвилин йшли перемовини з уболівальниками. Вони повернулися на трибуни, але арбітр так і не ризикнув повернутися на поле, щоб завершити матч.

На цьому епопея з суддею Кутаковим не закінчилася. Він зі своєю бригадою засів у тренерській кімнаті «Авангарду», немов у схроні. На вулиці ж його чекали кількасот волинських уболівальників, яким дуже кортіло поспілкуватися з арбітром. Ситуація затягнулася. До «Авангарду» прибули міліцейські спецпризначенці. Та навіть під їх прикриттям Кутаков виходити не хотів, а постійно дзвонив у ПФЛ і жалівся на ФК «Волинь», мовляв. Клуб не може гарантувати йому безпеку. Коли минуло 5 з половиною годин ситуацію розрядили самі ж уболівальники. Лідери ультрас закликали своїх людей розійтися. Натомість у клубі розмірковують над тим, щоб позиватися до арбітра у суді.

Щодо підсумкового результату матчу, то він стане відомим після рішення КДК ФФУ. До того часу гра вважатиметься такою, що не завершена. Це перший такий прецедент як мінімум в історії елітного футбольного дивізіону України.

https://www.youtube.com/watch?v=2ftk2rEHc_E


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися