«Шахтар» закінчив груповий турнір Ліги Чемпіонів нічиєю у Португалії
Спорт

«Шахтар» закінчив груповий турнір Ліги Чемпіонів нічиєю у Португалії

11 грудня 2014, 11:53
0
0
Сподобалось?
0

Донецький шахтар фінішував в осінній частині євро кубкового сезону матчем із «Порту» на виїзді. Будь-який результат матчу не міг вплинути на розташування команд у турнірній таблиці. Португальці дострокового вийшли з групи з першого місця, а «гірники» здобули другу путівку у наступний раунд. Тож і «Порту», і «Шахтар» вийшли на гру не в оптимальних складах.

«Порту»-«Шахтар» - 1:1

Голи: 0:1 - Степаненко (50),  1:1 - Абубакар (87).

«Порту»: 25. Андрес Фернандес, 4. Майкон, 5. Маркано, 7. Куарежма, 10. Кінтеро (30. Олівер Торрес, 69), 15. Евандро, 18. Адріан Лопес (28. Келвін, 53), 21. Рікарду, 26. Алекс Сандро, 36. Рубен Невеш (3. Мартінс Інді, 41), 99. Абубакар.

«Шахтар»: 30. П'ятов, 6. Степаненко (17. Фернандо, 86), 8. Фред, 10. Бернард (28. Тайсон, 66), 13. Шевчук, 20. Дуглас Коста (11. Марлос, 66), 21. Гладкий, 29. Алекс Тейшейра, 38. Кривцов, 44. Ракицький, 77. Ілсіньо.

Перший тайм поєдинку проходив за помітної переваги господарів поля. Але по грі було помітно, що командам уже нічого не потрібно. Футболісти «Порту» у середньому темпі розігрували свої комбінації і лише одного разу по справжньому потурбували Андрія Пятова. «Шахтар» шукав свої шанси у контргрі і створив теж всього один момент. Та й той змарнував Олександр Гладкий, махнувши ногою повз м'яч, коли потрібно було поставити останню жирну крапку в атаці.

Спокійну гру на нічию, яка влаштовувала усіх, раптово перервали донеччани. Підопічні Мірчі Луческу активно розпочали другий тайм. Бернард спершу не реалізував вихід на побачення з голкіпером «Порту», а потім став автором гольової передачі на Тараса Степаненка, який вдало збігав у штрафний майданчик суперника під час подачі кутового і відкрив рахунок у грі.

Далі футболісти «Шахтаря» поступово відступали до своїх воріт, аж доки на останні хвилин 15 не притислися до власного штрафного майданчика. Господарі поля аж ніяк не хотіли програвати при рідних глядачах, хай навіть ця поразка нічого не значила. Свого португальці такі добилися і на останніх хвилинах зрівняли рахунок. Неймовірний удар вдався Абубакару.

У паралельному матчі «Атлетік» вдома обіграв БАТЕ з рахунком 2:0 і транзитом через третє місце відправився у Лігу Європи.

https://www.youtube.com/watch?v=oSfYb2Cb8cI


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися