ФК «Волинь» апелює до комітету чесної гри і підготувала нарізку «помилок» Кутакова
Спорт

ФК «Волинь» апелює до комітету чесної гри і підготувала нарізку «помилок» Кутакова

15 грудня 2014, 11:09
0
0
Сподобалось?
0

ФК «Волинь» сьогодні звернувся до Комітету з етики і чесної гри Федерації футболу України. Клуб уважає, що футбольний матч 10 туру чемпіонату України по футболу між ФК «Волинь» (Луцьк) та ФК «Металіст» (Харків) (7.12.2014) відбувся з порушенням принципів Кодексу етики і чесної гри «Чесна гра - дисципліна і повага», а саме - без належної спортивної боротьби з нехтуванням інтересів глядачів, яке пов'язане із суддівством арбітра Кутакова Д.О.

«Звертаємо Вашу увагу на епізоди, що мали місце на полі, зокрема, на 7-й, 9-й, 20-й, 23-й, 39-й, 40-й, 46-й, 54-й, 55-й, 58-й, 60-й, 64-й, 77-й, 80-й та 87-й хвилинах матчу, рішення головного арбітра матчу по яких були спрямовані проти гравців ФК «Волинь» і не відповідали правилам футболу. Така значна кількість упереджених дій офіційних осіб свідчить про їх системність та заздалегідь визначену спланованість. Таким чином, під час матчу команди знаходилися у завідомо нерівних умовах, що суперечить принципам чесності, спортивності та змагальності, на яких ґрунтується футбол як гра мільйонів», - йдеться у зверненні «Волині» до Комітету з етики і чесної гри.

Окрім того, в клубі відзначають, що упереджені дії арбітра матчу спровокували уболівальників, які були присутні на матчі, і не змогли стерпіти нечесного характеру матчу, що в результаті могло перерости у загрозу до безпеки на стадіоні. Мова йде про 14 епізодів, які виокремив ФК «Волинь».

https://www.youtube.com/watch?v=ZzFal9EkzSQ

7 хвилина: Гоменюк грає ліктем в обличчя Жунічу. Свисток Кутакова мовчить.

9 хвилина: Боротьба Федорчука та Жажи. Нога опорника «Волині» не зачепила Коельо, але Валерій отримує за цей «фол» попередження.

20 хвилина: Боротьба Еріка за верховий м'яч з Краснопьоровим і Торсігльєрі. Незрозумілий фол у бік «Волині».

23 хвилина: неумисне порушення Бабенка в центрі поля на Едмарі, яке не «тягнуло» на жовту картку. Руслан грав не грубо і не зривав небезпечну атаку суперника.

39 хвилина: грубе порушення правил з боку Торсігльєрі проти Мемешева. Кутаков взагалі не реагує на епізод, хоча перебував поруч з гравцями.

40 хвилина: Вільягра вкладає рукою Матея на газон. Свисток  мовчить.

46 хвилина і 54 хвилини: різне трактування подібних  епізодів. Жуніч виграє верхову боротьбу в Гoменюка і отримує фол за це, згодом Мемешева вкладають на газон під час боротьби з Вільягрою і гра ...продовжується.

55 хвилина: грубе порушення правил проти Федорчука, якого ззаду б'є по опорній нозі Едмар. Згідно з правилами гри у футбол - це очевидне порушення правил, але Кутаков ухвалює незрозуміле рішення - не зупиняє гру і призначає вільний удар в бік «Волині»!

58 хвилина: Мемешев отримує ліктем по голові від Пшеничних. Звісно, це не порушення правил, на думку арбітра Кутакова. Водночас чотирма хвилинами раніше за аналогічний фол «волинянин» Гал Шіш отримав жовту картку!

60 хвилина: під час подачі кутового Жажа штовхає в спину Федорчука, який не зміг вистрибнути на перехоплення м'яча. Внаслідок чого Едмар забиває перший гол у ворота «Волині». Помилка арбітра, яка вплинула на результат матчу!

64 хвилина: грубе порушення правил гравцем «Металіста» Кобіна на Матею. Флорентіна виносять з поля на ношах (до речі, у протоколі арбітри зафіксують, що «травм під час матчу не було»). Кобін не отримує попередження за відвертий грубий фол на початку перспективної атаки «Волині».

Після цього «Волинь» п'ять хвилин грала вдесятьох, отримала другий гол у свої ворота, натомість суддівська бригада не давала змоги провести заміну у складі «Волині» - Маріотто замість Матея.

77 хвилина: після подачі кутового і боротьби у штрафному майданчику Едмар грає рукою. Апеляції гравців «Волині» на Кутакова не діють - арбітр не реагує.

80 хвилина: у центрі поля м'яч влучає в обличчя Жажі, після відскоку йде дуже небезпечна атака «Волині» - Мемешев втікає правим флангом. Її свистком зупиняє Кутаков. За кілька секунд Жажа спокійно підводиться з газону й продовжує гру.

87 хвилина: Кобахідзе проривався до воріт «Металіста» по центру. Краснопьоров грубим підкатом ззаду вклав грузина на газон, а Кутаков традиційно не зупиняє гру і не показує опорнику «Металіста» другу жовту картку.

88 хвилина: Як наслідок попередніх епізодів - матч зупиняється. Вболівальникам «Волині» увірвався терпець й вони вибігли на поле, прагнучи пояснити арбітру його помилки. 

Беручи до уваги функції, покладені на Комітет з етики і чесної гри, «Волинь» просить визнати матч 10 туру чемпіонату України з футболу таким, що у зв'язку з діями офіційних осіб матчу проходив в умовах відсутності належної спортивної боротьби та з грубим порушенням принципів Кодексу етики і чесної гри «Чесна гра - дисципліна та повага» і рекомендувати застосувати дисциплінарні санкції Кутакова Д. О у вигляді пожиттєвого відсторонення від виконання обов'язків арбітра.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися