«Волинь» практично відчепила «Шахтар» від боротьби за чемпіонство
Спорт

«Волинь» практично відчепила «Шахтар» від боротьби за чемпіонство

5 травня 2015, 11:23
0
0
Сподобалось?
0

У матчі з «Шахтарем» попри відсутність великих турнірних перспектив, билася, як то кажуть, за себе і за того хлопця. Від нічиєї чи, тим більше, поразки донеччан, вигравали дружнім для себе «Динамо» і «Дніпру». Не виключено, що перед цим матчем луцькі футболісти отримали й додаткове стимулювання, втім це законом не заборонено.

«Волинь» – «Шахтар» – 0:0

«Волинь»: 1. Шуст, 91. Парцванія (30. Гуменюк, 54), 15. Жуніч, 11. Шарпар, 8. Політило, 13. Шабанов, 79. Бабатунде, 93. Матей (9. Мемешев, 85), 10. Бікфалві – к, 14. Польовий (16. Шіш, 74), 19. Кобахідзе

«Шахтар»: 30. Пятов, 33. Срна – к, 38. Кривцов, 44. Ракіцький, 31. Ісмаїлі (89. Дентіньо, 78), 6. Степаненко, 8. Фред, 29. Тейшейра, 20. Коста, 28. Тайсон (11. Марлос, 58), 9. Адріано (21. Гладкий, 61).

«Волинь» досить непогано побудувала гру на контратаках. Обережна гра позаду у першому таймі не дозволила розгулятися технічним бразильцям «Шахтаря». Спроба стартового штурму воріт Богдана Шуста провалилася. Пригадати можна лише вихід на побачення з голкіпером лучан Тейшейри. Шуст у цій дуелі вийшов переможцем. «Волинь» відповіла ще кращим моментом Бабатунде. Щоправда Майкл не надто гарно ним скористався. Нігерієць мав гарну фору перед захисниками, але дав себе наздогнати, тож уже в останній момент пробив по воротах – прямо у руки Андрію Пятову.

У другій половині тайму підопічним мірчі Луческу нарешті таки вдалося взяти в облогу ворота лучан і створили два супермоменти. Спершу «гірники» ледь не скористалися помилкою Шуста, але Артем Шабанов в останній момент виніс м’яч з лінії воріт. За кілька хвилин голкіпер луцького клубу реабілітувався перед партнерами, коли парирував удар впритул від Луїса Адріано.

На перерву уболівальники «Волині» пішли з тривожним настроєм – здавалося б, варто «Шахтарю» ще буквально трішечки додати і оборона луцької команди посиплеться як картковий будиночок. Розумів це і Віталій Кварцяний. Тож потрібно було щось змінювати у грі команди. Видно не даремно футболісти і тренери «Волині» дещо затрималися із виходом на другий тайм, адже несподівано почали його «першим номером». Хвилин 15 донеччанам було не до атак. У «Волині» ж були нагоди вийти вперед. Шикарний удар з середньої відстані вдався польовому – «круглий» просвистів над поперечиною. Під час удару Кобахідзе відстань до воріт була ближчою, але м’яч в останній момент почав крутитися від воріт і пройшов повз стійку.

Тепер настав час робити висновки наставнику «Шахтаря» Мірчі Луческу. Він провів кілька замін, щоб пожвавити гру в атаці. Містер випустив свіжих Марлоса і Гладкого. Останній добре потрапив у гру, опинявся у потрібний момент у потрібному місці, але ніяк не складалося із завершальним ударом. Двічі Олександ з гарних позицій промахувався головою. Найкращий шанс вирвати перемогу у грі «гірники» втратили за 20 хвилин до завершення матчу. Лучани провалилися на правому фланзі і Фред безперешкодно розстрілював ворота. За «Волинь» зіграла штанга. Першим на добиванні опинився все той же Гладкий, але його удар дружно заблокували польові гравці «Волині». Як не дивно, останнє слово таки було за лучанами та Віталієм Кварцяним. Керманич луцької команди на останні хвилини випустив Редвана Мемешева, який одразу ж розігнав дуже швидку і ефектну атаку. Мемешев на лінії штрафного майданчика гостей знайшов Бікфалві, а румун дотепно продовжив на Бабатунде. Майкл хитрим рухом позбавився від опіки захисника і у протихід Пятову пробив у дальній верхній кут воріт. «Куля» розминулася з хрестовиною.

Арбітр матчу компенсував до основного часу 5 хвилин, хоча реально команди зіграли всі шість. Лучани уже і не приховували бажання втримати нулі на табло і за першої-ліпшої нагоди посилали м’яча куди подалі від сласних воріт. Така тактика дозволила відстояти таку важливу нічию.

https://www.youtube.com/watch?v=MhVLUNrMdTg


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися