Селезньов вивів «Дніпро» у фінал Ліги Європи, де побореться за путівку у Лігу Чемпіонів
Спорт

Селезньов вивів «Дніпро» у фінал Ліги Європи, де побореться за путівку у Лігу Чемпіонів

15 травня 2015, 08:18
0
0
Сподобалось?
0

Навіть після виїзної нічиєї в Італії у першому півфінальному матчі Ліги Європи «Дніпро» не був фаворитом у протистоянні з «Наполі». Адже достойного результату в Неаполі команді Мирона Маркевича вдалося досягнути швидше завдяки везінню, ніж завдяки дуже впевненій грі. На щастя, удача не залишила українців і у грі-відповіді. До того ж і сам «Дніпро» виглядав набагато краще, ніж у першому матчі й виборов путівку до фінального матчу турніру.

«Дніпро» – «Наполі» – 1:0

Гол: 1:0 – Селезньов (58).

«Дніпро»: 71. Бойко, 23. Дуглас, 24. Лучкевич (99. Матеус, 67), 44. Федецький, 7. Канкава, 12. Матос, 14. Чеберячко, 25. Федорчук, 29. Ротань, 10. Коноплянка (20. Гама, 86), 11. Селезньов (9. Калінич, 76).

«Наполі»: 45. Андухар, 5. Брітос, 11. Маджо, 31. Гулям, 33. Альбіоль, 19. Лопес (4. Енріке, 79), 88. Інлер, 7. Кальєхон, 9. Ігуаїн, 23. Габб'ядіні (17. Гамшик, 55), 24. Інсіньє (14. Мертенс, 61).

Перед матчем у Києві пішов дощ. Деякі особливо обізнані уболівальники зазначали, що це на фарт для команди-господарки. Так це чи ні, невідомо. Але дощ точно не був на руку італійським футболістам, які у повній мірі не змогли розкрити свій багатший технічний арсенал.

Сценарій гри зумовила необхідність для гостей забити на виїзді гол. Італійці від стартових хвилин перейшли до гри першим номером і досить швидко могли розбити усі надії дніпропетровців. Але Ігуаїн, який втратив безліч моменті у першому матчі, на 8-й хвилині не зміг один в один переграти Бойка. Пізніше голкіпер українського клубу парирував його ж небезпечний удар головою. Але десь до середини тайму натиск гостей дещо послабшав. «Дніпро» зумів нав’язати супернику більш вигідний для себе в’язкий футбол з великою кількістю боротьби. Тут себе як риба у воді почував нападник дніпропетровців Євген Селезньов. Єдиний момент наших футболістів у першому таймі був на його рахунку. Після удару Селезньова голкіпер «Наполі» Андухар не без труднощів перевів м’яч на кутовий. А під завісу тайму дніпропетровці ледь не отримали гол у роздягальню. Під час енного кутового невпевнено зіграв Бойко. Виходячи по м’яч він наштовхнувся на партнера. Хтось із захисників «Дніпра» виніс «круглого» за межі поля, не давши вразити порожні ворота.

Старт другої 45-хвилинки був за «Дніпром». Гості продовжували грати першим номером, але все частіше проходили швидкі контратаки у «Дніпра». Селезньов виводив на удар Лучкевича. Валерій трохи не влучив у ціль. Потім двічі уже самому Селезньову асистував Коноплянка. І другий епізод приніс успіх «Дніпру». Селезньов у штрафному майданчику гостей хоч і перебував у міцних обіймах захисника «Наполі» Брітоса (а порід було ще троє оборонців), але примудрився таки виграти верхову боротьбу і послати м’яч під поперечину воріт у протихід ошелешеному Андухару.

Головний наставник «Наполі» Рафаель Бенітес провів у другому таймі усі три заміни, але суттєво перебіг гри це не змінило. Гості створили кілька небезпечних моментів. Одного разу у карному «Дніпра» виникла справжня «пожежа. М’яч літав у воротарському, а потім і взагалі ледь не вздовж лінії воріт. І коли комусь з неаполітанців нарешті вдалося перекинути Бойка, за голкіпером «виріс» Канкава і вибив м’яча з дальнього кута «рамки». А вже у компенсований час «Дніпро» ледь не подвоїв перевагу. Це Матеус головою пробив у поперечину.

Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу «Дніпра» і вихід українського клубу до фіналу Ліги Європи. Він відбудеться 27 травня у Варшаві. На «Національному стадіоні» команда Мирона Маркевича зустрінеться із іспанською «Севільєю», яка у півфіналі здолала ще одного представника Італії – «Фіорентину». Цікаво, що вперше переможець Ліги Європи окрім самого трофею отримає ще й цікавий бонус у вигляді путівки до плей-офф Ліги Чемпіонів. Отож це ще один шанс для дніпрян дебютувати у найпрестижнішому турнірі континенту, якщо у чемпіонаті України «Дніпру» все-таки не вдасться виграти боротьбу за друге місце у донецького «Шахтаря».

https://www.youtube.com/watch?v=YGq_vr8u3HM


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися