«Дніпро» мінімально поступився у драматичному фіналі Ліги Європи
Спорт

«Дніпро» мінімально поступився у драматичному фіналі Ліги Європи

28 травня 2015, 02:58
0
0
Сподобалось?
0

Вперше «Дніпро» дійшов до фіналу єврокубкового турніру, тож нинішній сезон так чи інакше стане ще однією славною сторінкою в історії клубу. Прикро, що ця сторінка не стала золотою. Але засмучуватися і опускати руки не треба. Адже у фінальному матчі дніпропетровці билися до останнього і поступилися не кому-небудь, а діючому володарю кубка Ліги Європи. Загалом нинішня перемога для іспанської «Скевільї» стала четвертою у цьому турнірі з 2006 року.

«Дніпро» – «Севілья» – 2:3

Голи: 1:0 – Калінич (7), 1:1 – Крихов'як (27), 1:2 – Бакка (32), 2:2 – Ротань (44), 2:3 – Бакка (73).

«Дніпро»: 71. Бойко, 12. Лео Матос, 14. Чеберячко, 44. Федецький, 23. Дуглас, 7. Канкава (28. Шахов, 85), 25. Федорчук (19. Безус, 68), 29. Ротань, 9. Калінич (11. Селезньов, 78), 10. Коноплянка, 99. Матеус.

«Севілья»: 29. Серхіо Рико, 2. Тремулінас, 4. Крихов'як, 6. Каррісу, 15. Колодзейчак, 10. Рейес (23. Коке Андухар, 58), 19. Банега (12. Іборра, 86), 20. Вітоло, 22. Відаль, 25. Мбіа, 9. Бакка (7. Гамейро, 82).

Перед фінальним матчем Ліги Європи, який проходив на Національному стадіоні у Варшаві, усі без виключення букмекери віддавали беззаперечну перевагу іспанцям. Та, не зважаючи на невтішні прогнози, кілька десятків тисяч українських уболівальників попрямували до столиці Польщі підтримати своїх. І, якщо закрити очі на підсумковий результат, не прогадали. «Дніпро», як і протягом усього турніру, тримав інтригу до останнього.

Усіх скептиків команда Мирона Маркевича здивували уже на старті матчу. Іспанці на правах фаворита розпочали першим номером, але отримали класну контратаку від українців, яку класним ударом головою завершив Калінич і вивів «Дінпро» вперед. Над стадіоном у Варшаві полинув Гімн України. Українські фани ніби відчували, що попри швидкий гол хлопцям з берегів Дніпра як ніколи потрібна підтримка. Але і вона не допомогла підопічним Маркевича опанувати хвилювання. Дніпропетровці самі розгубилися від такого повороту подій, і повністю віддали ініціативу супернику. Іспанці ж атакували багато і гостро, тому заслужено спершу відігралися, а потім і взагалі опинилися попереду. Два голи у ворота Бойка ніби стали холодним душем для гравців «Дніпра». Відступати вже було нікуди, і команда спершу несміливо, а потім наполегливіше пішла шукати щастя в атаці. Зрештою, риску під першим таймом підвів капітан «Дніпра» Ротань. Руслан реалізував небезпечний штрафний удар, призначений за два метри від лінії штрафного майданчика. Отож на перерву команди пішли з тим, з чим і починали.

На жаль, на другий тайм дніпрян просто не вистачило. Перевагою володіли іспанці і змогли ще одного разу забити Бойку. Кінцівка матчу була надзвичайно драматичною, раптом поза ігровим епізодом втратив свідомість і впав Матеус. Футболіста «Дніпра» винесли з поля на ношах, пізніше телевізійний повтор показав, що за кілька десятків секунд до падіння, Матеус зіштовхнувся головою з суперником. На той момент усі заміни Мирон Маркевич уже використав. Тож догравати останні хвилини основного часу і чотири компенсованих «Дніпро» мусив у меншості, та ще й потрібно було відігруватися. Завдання виявилося непосильним для дніпропетровців.

Відзначимо, що разом із кубком «Севілья» зірвала чималий куш – преміальні за виграш Ліги Європи, а також путівку до наступного розіграшу Ліги Чемпіонів разом із солідним бонусом за вихід у груповий раунд.

https://www.youtube.com/watch?v=_j1md_pqLBA


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися