«Волинь» вдома зазнала розгрому від «Шахтаря»
Спорт

«Волинь» вдома зазнала розгрому від «Шахтаря»

23 липня 2015, 21:33
0
0
Сподобалось?
0

Грати командам належало у ненайспекотніший день за багаторічну історію метеоспостережень на Волині. Попередній температурний рекорд становив трохи більше 36 градусів тепла. Сьогодні ж показник був близкий до 37 градусів. Вдень лучани буквально ловили кисень, немов риби у переповненому акваріумі. До вечора, спека, звчиайно, трохи спала, але зовсім трохи. Табло на початок матчу показувало 34 градуси. Зрозуміло, що очікувати високих швидкостей від футболістів навряд чи можна було. Сам вихід на поле у таку спеку вже маленький футбольний подвиг, який наприкінці матчу був ви нагороджений ще й теплою зливою.

«Волинь» – «Шахтар» – 1:4

Голи: 0:1 – Тайсон (25), 0:2 – Тейшейра (38), 1:2 – Матей (43 – з пенальті), 1:3 – Тейшейра (54), 1:4 – Едуардо (90+3).

«Волинь»: 1. Шуст, 30. Гуменюк (38. Петров, 42), 13. Шабанов, 15. Жуніч, 14. Польовий, 8. Політило – к, 4. Кравченко, 9. Мемешев (94. Хомченко, 60), 23. Насонов (16. Шіш, 80), 19. Кобахідзе, 10. Матей.

«Шахтар»: 30. Пятов, 14. Кобін, 18. Ордець, 44. Ракіцький, 13. Шевчук, 17. Малишев (74. Коваленко, 40), 8. Фред, 29. Тейшейра – к, 11. Марлос, 28. Тайсон (10. Бернард, 65), 21. Гладкий (22. Едуардо, 75).

Менш економними у плані витрати фізичних сил на старті були господарі поля. Економний пресинг і настирливість дозволили підопічним Віталія Кварцяного захопити територіальну ініціативу. Позиційні атаки призводили до напівмоментів. Тільки одного разу у лучан виник реальний шанс. Флорентіна Матея, який вирішив таки продовжити виступати за «Волинь», забили за кілька десятків сантиметрів до лінії штрафного майданчика. Румун сам виконав штрафний і за «Шахтар» зіграла стійка. Незначна перевага лучан трималася до першого гола. Одна з небагатьох контратак гостей, розіграна немов по нотах, завершилася результативним ударом Тайсона метрів з семи. Буквально через дві хвилини подвоїти рахунок міг Олександр Гладкий, але він не бразилець, і за схожий з моментом Тайсона ситуації вистрілив по горобцях. Але другий гол таки не забарився. «Волинь» знову провалилася у центрі захисту. З ударом того ж Глакдкого Богдан Шуст ще упорався, але з добиванням від Тейшейри впоратися у нього не було шансів.

Зробивши свою справ донеччани дещо знизили оберти. Цим і скористалися підопічні Кварцяного. В гольовій атаці лучан головну скрипку знову відіграв Матей. Знову проти нього порушили правила, але цього разу у штрафному майданчику. Румун сам і виконав 11-метровий, подарувавши уболівальникам надії на загальний підсумковий результат.

Проте у другому таймі «Шахтар» не дав розгулятися лучанам і убезпечив себе від небажаного результату. Моментів поблизу воріт побільшало у геометричній прогресії. Кілька разів доходило до того, що футболісти групи атаки донецької команди знущально водилися із Богданом Шустом, але голкіпер і захисники якось таки відбивалися. Комфортною перевагу для донеччан зробив Тейшейра, коли у штрафному майданчику «Волині» виявився під щільною опікою... двох своїх партнерів по команді. Семеро волинян стояли осторонь від них.

«Волинь» намагалася хоча б скоротити рахунок до мінімум, але молоді нападники лучан Петров і Хомченко виглядали занадто важкими. Тому кілька нагод для завершальних ударів, які могли втілитися у голи, встигли заблокувати оборонці «Шахтаря». А ось «гірники» уже у компенсований час використали ще один свій шанс на контратаці. До розгрому справу довів Едуардо.

https://www.youtube.com/watch?v=uE1-vm5jRJk


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися