«Шахтар» викинув з Ліги Чемпіонів «Фенербахче» і тепер за крок від групового етапу
Спорт

«Шахтар» викинув з Ліги Чемпіонів «Фенербахче» і тепер за крок від групового етапу

6 серпня 2015, 02:01
0
0
Сподобалось?
0

Донецький «Шахтар» на «Львів Арені» здобув переконливу перемогу над турецьким «Фенербахче» у третьому кваліфікаційному раунді Ліги Чемпіонів. Турецьку команду, яка по якості гри виглядала вже значно краще, ніж тиждень тому, підвели надлишкові емоції.

«Шахтар» – «Фенербахче» – 3:0

Голи: 1:0 – Гладкий (25), 2:0 – Срна (65), 3:0 – Тейшейра (68).

«Шахтар»: 30. П’ятов, 13. Шевчук, 18. Ордець (5. Кучер, 83), 33. Срна, 44. Ракицький, 6. Степаненко, 8. Фред, 11. Марлос (74. Коваленко, 87), 29. Тейшейра, 21. Гладкий (22. Едуардо, 81), 28. Тайсон.

«Фенербахче»: 1. Демірел, 4. Кьєр, 19. Езбайракли (5. Топал, 88), 22. Алвеш, 6. Соуза, 10. Дієго, 14. Мейрелеш (26. Потук. 78), 88. Еркін, 7. Соу, 9. Фернандао, 17. Нані (99. Стох, 88).

Вилучення: Кьяєр (90+3).

З огляду на те, що під час першої зустрічі у Туреччині «Шахтар» впевнено домінував над «Фенербахче», Мірча Луческу не вніс жодної зміни у стартовий склад на матч-відповідь. І справді, початок повторного поєдинку ніби був продовженням попереднього. Донеччани багато і яскраво атакували. Після кількох змарнованих нагод «Шахтар» вийшов вперед. Вперед донеччан у двоматчевій дуелі вивів Олександр Гладкий, вдало зігравши на випередження після прострілу від Даріо Срни.

Пропущений гол змусив гостей діяти активніше. «Фенербахче» пішов вперед значними силами і таки «посадив» «Шахтар» у штрафний майданчик. «Гірники» ледь не отримали гол у роздягальню від Соу. Команду Луческу врятував Андрій П’ятов.

Уже зовсім страшно за «Шахтар» стало на початку другого тайму. М’яч не те що практично не потрапляв на чужу половину поля, а рідко доходив до центра. Героєм цих хвилин можна назвати П’ятова. Особливо непросто йому було впоратися з ударом Нані. Шикарний момент був у Мейрелеша. Він з близької відповіді чи то пробивав, чи то пасував на дальню штангу, але і у ворота не влучив, і замкнути ніхто з партнерів не встиг. У повітрі пахло голом, але турецька команда не витримала градусу напруги. І спершу нерви здали у людини, яка б мала заспокоювати інших – головний наставник «Фенербахче» португалець Вітор Перейра грубо почав піднімати з газона Фреда. Донецький бразилець впав не сам, а отримав перед тим по ногах від опонента. За неспортивну поведінку Перейра був видалений з тренерської лави. Дорогою у під трибунні приміщення встиг посперечатися ще з четвертим арбітром, та й офіцерами безпеки. Нервозність передалася підопічним португальця, і вони почали помилятися. Оборона турків прогавила прорив Марлоса, і зупинити його зміг тільки голкіпер «Фенербахче», але з порушенням правил. Оскільки це було у штрафному майданчику, арбітр призначив 11-метровий. Пенальті бездоганно виконав Срна. Буквально одразу після цього добив гостей Тейшейра. Він немов ракета пролетів повз двох оборонців і пробив між ніг Деміреля.

Далі пішов відкритий футбол, де кожна з команд ще мала шанси змінити рахунок. На останок турки ще лишилися у меншості. Втомлений швидкими рейдами донецьких бразильців Кьяєр встиг заробити дві жовті картки за останні 9 хвилин.

Тепер попереду у команди Луческу матчі плей-офф за вихід у груповий етап. Жеребкування цієї стадії Ліги Чемпіонів відбудеться у п’ятницю.

https://www.youtube.com/watch?v=wFsm2DLqvGg


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися