«Шахтар» ледь не пропустив австрійців у груповий етап Ліги Чемпіонів
Спорт

«Шахтар» ледь не пропустив австрійців у груповий етап Ліги Чемпіонів

26 серпня 2015, 02:26
0
0
Сподобалось?
0

Донецький «Шахтар» зі скрипом пройшов віденський «Рапід» у плей-офф Ліги Чемпіонів. Після мінімальної перемоги на виїзді з рахунком 1:0, у Львові «гірники» дивом уникли більш результативної поразки.

«Шахтар» – «Рапід» – 2:2

Голи: 1:0 – Марлос (10), 1:1 – Шауб (13), 1:2 – Гоффман (22) 2:2 – Гладкий (27).

«Шахтар»: 30. П’ятов, 6. Степаненко, 8. Фред, 11. Марлос, 21. Гладкий (22. Едуардо, 83), 28. Тайсон (10. Бернард, 87), 29. Алекс Тейшейра, 33. Срна, 38. Кривцов, 44. Ракицький, 66. Азеведо.

«Рапід»: 1. Новота, 5. Пецос, 6. Зоннляйтнер, 9. Берич, 10. Шауб (38. Прозенік, 85), 11. Гофманн (7. Шобесбергер, 63), 14. Кайнц, 15. Граховац (8. Шваб, 70), 17. Дібон, 22. Павелич, 24. Ауер.

Вилучення: Зоннляйтнер (88).

Команди чудово вивчили одна одну під час першого матчу. То у зустрічі-відповіді тренери «Шахтаря» і «Рапіда» одразу виклали усі карти на стіл. І українці, і австрійці зробили ставку на атаку та швидкий гол. І, як не дивно, в обох суперників цей план спрацював. На швидкий та елегантний гол Марлоса гості відповіли хай і «топорним», але від того не менш цінним, голом Швауба – він буквально продавив захисників та голкіпера «Шахтаря» і таки запхав м’яча у ворота. Донеччани за підтримки львівської публіки побігли вперед, щоб якомога швидше уникнути небезпечного рахунку, і напоролися на чергову контратаку, яка завершилася небезпечним штрафним на ворота П’ятова. Гофманн цей шанс використав на всі сто. Удар гравця «Рапіда» був бездоганним. До м’яча не дотягнувся ні Степаненко, який високо вистрибнув зі стінки, ні голкіпер донеччан. Добре, що «Шахтар» зумів швидко відігратися, і не дозволив супернику перебудуватися на гру по результату. Гладкий опинився там де потрібно у момент, коли захисник «Рапіда» не дуже вдало перервав навіс у штрафний майданчик своєї команди. Ще до перерви донеччани могли кілька разів вийти вперед, але свої шанси Гладкий і Кривцов не використали.

А далі був дуже і дуже нервовий другий тайм. За дві хвилини до завершення основного часу не витримали нерви у капітана «Рапіда» Зоннляйтера. Він для чогось почав заважати П’ятову вводити м’яч у поле і побачив перед собою другу жовту картку. Але саме у меншості «Рапід» наважився на фінальний штурм. І слід визнати, у ці хвилини Фортуна явно вболівала за «Шахтар». На 89-й хвилині оборонці «гірників» залишили сам на сам із м’ячем Берича по центру штрафного майданчика. Словенський легіонер «Рапіда» потужно пробиває головою у протихід голкіперу, м’яч просвистів зовсім поруч зі стійкою. Вже на п’ятій компенсованій хвилині гості заробили небезпечний штрафний. Пецос потужно пробив по воротах, П’ятов м’яч відбив незграбно прямо на ногу Прозеніку, який одразу ж додав – «Шахтар» врятувала стійка! Хоча все закінчилося хеппіендом, Мірчі Луческу є над чим працювати, адже путівку у груповий раунд команда у деякій мірі отримала авансом.

https://www.youtube.com/watch?v=Q5ZDqXqVUug


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися