Україна погодилась на нічию у Словаччині, але може вибороти путівку на ЧЄ як найкраща третя команда
Спорт

Україна погодилась на нічию у Словаччині, але може вибороти путівку на ЧЄ як найкраща третя команда

9 вересня 2015, 10:59
0
0
Сподобалось?
0

У матчі зі словаками збірна України мала показати зуби, щоб зачепитися за боротьбу за другу сходинку у своїй відбірко вій групі. Але як і попереджав напередодні зустрічі наставник синьо-жовтих Михайло Фоменко, особливих сюрпризів у грі нашої збірної не було. А, як кажуть, хто не ризикує, той не п’є шампанського.

Словаччина – Україна – 0:0

Словаччина: 23. Козачик, 2. Пекарік (16. Салата, 51), 3. Шкртел, 4. Дьомбер, 15. Губочан, 17. Гамшик, 19. Куцка, 20. Мак (10. Стох, 84), 22. Печовськи, 11. Віттек (14. Якубко, 66), 21. Дюріш.

Україна: 12. П’ятов, 3. Хачеріді, 13. Шевчук, 17. Федецький, 20. Ракицький, 6. Степаненко, 10. Коноплянка, 14. Ротань, 18. Рибалка, 7. Ярмоленко, 22. Кравець (21. Гладкий, 90+1).

Гру можна поділити на два тайми. Перший запам’ятався швидким та гострим футболом. Причому це стосується обох команд. Підопічні Фоменка навіть виглядали сміливіше. Перший момент у матчі створили саме українці. Точніше Євген Коноплянка. Він продерся у штрафний майданчик і пробив зовсім поруч зі стійкою. Найкращий момент словаків був у Гашика. Він несподівано в один доторк пробив зльоту з-за меж штрафного майданчика. Тут уже довелося добряче потрудитися Андрію П’ятову, щоб перевести м’яч на кутовий. У українців ще мали нагоди Ярмоленко та Коноплянка, але словаки відстояли свої ворота «сухими».

У другому таймі обидві команди збавили темпи. Якщо словаків можна було зрозуміти – їх цілком влаштовувала нічия, то для українців це було неприпустимо. Адже сам Микола Фоменко визнавав, що переграти словацьку збірну можна тільки за рахунок швидкого футболу. Однак сам же продовжив свою лінію обережної гри, від якої українська команда страждала уже не раз. Увесь другий тайм біля кромки поля активно розминався Малиновський із луганської «Зорі», який міг би пожвавити гру у центрі поля і в атаці. Однак Михайло Фоменко і тут вирішив не ризикувати, бо ж футболіст молодий, може не увійти у гру. Зрештою головний тренер нашої збірної наважився на заміну аж на першій компенсованій хвилині. Вона була зроблена по позиції – замість Артема Кравця вийшов Олександр Гладкий. Нападник «Шахтаря» навіть не встиг відчути гру. Отож за увесь другий тайм збірна України, якій треба було перемагати, створила практично тільки один нормальний момент. Кравець якимось чином примудрився проскочити між двома оборонцями і з-під ноги третього пробити по воротах. Але трохи невлучно.

У паралельних матчах Іспанія на виїзді мінімально здолала Македонію – 1:0, а Білорусь розібралася з Люксембургом – 2:0.

Іспанці одноосібно очолюють турнірну таблицю, у них 21 очко, словаки мають на два менше, Україна з 16 очками іде третьою. Відзначимо, що посунути Словаччину з другої сходинки, яка гарантує пряме потрапляння на ЧЄ-2016, практично нереально. У двох заключних турах словаки зіграють з Білоруссю та Люксембургом, а Українці проведуть поєдинки з Македонією та Іспанією. Щоб обійти словаків у турнірній таблиці підопічним Фоменка мало зрівнятися з ними за очками, бо Словавччина має перевагу над Україною в особистих зустрічах. Отож уже практично напевно можна сказати, що ми фінішуємо у відбірко вій групі лише третіми. Але й тут в нашої збірної є шанс пробитися на ЧЄ без матчів плей-офф. На даний момент Україна – найкраща третя команда. У заключних двох матчах потрібно не втратити цього статусу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися