«Волинь» виграла західне дербі у Львові
Спорт

«Волинь» виграла західне дербі у Львові

27 вересня 2015, 23:05
0
0
Сподобалось?
0

Після домашньої поразки від «Динамо» лучани рішуче налаштовувалися лише на перемогу у виїзному поєдинку з «Карпатами». Повершнувшись з кубкової зустрічі у Миколаєві, «Волинь» практично одразу подалася до Львова, щоб краще підготуватися до західного дербі.

«Карпати» – «Волинь» – 0:2

Голи: 0:1 – Кравченко (27), 0:2 – Гітченко (79 – автогол).

«Карпати»: 23. Мисак, 94. Мірошніченко, 5. Гітченко – к. 32. Пластун, 8. Костевич, 11. Чачуа, 77. Даушвілі (18. Кльоц, 46), 17. Голодюк (3. Кравець, 67), 10. Карноза, 16. Худоб'як, 9. Кожанов (27. Страшкевич, 46).

«Волинь»: 1. Шуст, 23. Насонов, 15. Жуніч, 13. Шабанов, 14. Польовий, 8. Політило – к, 4. Кравченко, 7. Герасимюк (9. Мемешев, 68), 10. Матей, 11. Шарпар, 29. Діденко (18. Логінов, 90+2).

Хоча поки що конкретних завдань перед підопічними Віталія Кварцяного ніхто не ставив, проте у Луцьку підібрався напрочуд дружній колектив, який грає у своє задоволення. Заважає «Волині» розкритися на повну хіба те, що команда ще жодного разу не зіграла у найбільш оптимальному складі. Ніяк не вдається звільнити клубний лазарет, в який почергово потрапляють футболісти луцького клубу. До речі, і сам матч з «Карпатами» не став виключенням – у другому таймі через ушкодження пішов з поля Олег Герасимюк.

Карпатівці на матч з «Волинню» вийшли без жодного номінального нападника. Атакувальні функції були покладені на Кожанова та Худоб'яка. Така модель не дозволяла розраховувати на гостроатакуючий футбол від господарів. Лише палка підтримка рідних трибун допомогла організувати якийсь натяк на стартовий штурм воріт Шуста. Проте тривав він всього хвилин 10-12, а його вінцем став... з боями зароблений кутовий. Але і його господарі поля розіграли без гостроти. Всі потуги господарів розбилися об потужний захисний вал гостей у центральній лінії поля. Лучани досить швидко перехопили ініціативу, і посунули гру спочатку у центр, а потім і до протилежних воріт. Проте і «Волинь» тривалий час не могла створити чогось гострого, але таки награла на гол. «Волинь» невдало подала один зі своїх кутових, проте пішла атака другим темпом. На лівому фланзі атаки м'яч підхопив Матей. Перед ним був всього-лиш один оборонець, а для Флорентіна це не завада. Тож румунський хавбек без проблем розібрався з опонентом в виконав коротку але силову подачу у штрафний майданчик. Тут Кравченко що є сили вгатив головою по м'ячу, і вийшов гол-красень. За у весь час, що лишився у першому таймі, карпатівці тільки одного разу мали нагоду відігратися. При великій насиченості у штрафному майданчику «Волині», даушвілі хитрим пасом вивів на побачення з Шустом Кожанова. Проте дуель виграв голкіпер.

На другий тайм наставник «Карпат» Ігор Йовічевич провів одразу дві заміни, розраховуючи загострити гру в атаці. Лучани до такого були готові і прийняли виклик. Реально загострити гру у карпатівців не вийшло. Підопічні Кварцяного нав'язали супернику силову боротьбу, вигравали практично усі єдиноборства. Саме у цей момент лучани остаточно зламали суперника і повністю взяли гру під свій контроль. Віталій Кварцяний свідомо не проводив замін, не бажаючи нічого змінювати, але травма Герасимюка дала шанс Мемешеву вийти на поле. Спершу Віталію Кварцяному не сподобалося у діях Редвана. Проте після кількох настанов від тренера Мемешев почав розривати свій фланг. Один зі своїх проходів Редван завершив гострим прострілом вздовж воріт. Воротар не зміг дістатися до м'яча, а за ним практично нога у ногу набігали Гітченко і Діденко. Першим до «круглого» таки дістався капітан «Карпат», але сам і розстріляв свої ж ворота.

Більше спроб переломити гру гравці «Карпат» уже не робили. Натомість «Волинь» цілком могла збільшити рахунок. Шикарний удар Шарпара з-за меж штрафного майданчика на себе прийняла поперечка.

Перемога у цьому матчі могла вивести команду Віталія Кварцяного на третю сходинку у турнірній таблиці. Прямий конкурент – «Дніпро» – у паралельному матчі не без проблем вирвав перемогу у «Металіста», і за кращим співвідношенням забитих і пропущених голів таки випередив лучан. Інші конкуренти «Ворскла» і «Зоря» не змогли виграти свої матчі у «Чорноморця» та «Олександрії» відповідно. Тож «Волинь» повернулася на четверту позицію у чемпіонаті.

https://www.youtube.com/watch?v=mHQpfLRPgCw


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися