Плей-офф — карма для українського футболу
Спорт

Плей-офф — карма для українського футболу

13 жовтня 2015, 10:50
0
0
Сподобалось?
0

Вчора у Європі завершився груповий етап відбору до Євро-2016. Збірна України у заключному матчі приймала у Києві команду Іспанії, яка вже раніше вирішила свої турнірні завдання. Команді ж Михайла Фоменка потрібно було лишень перемагати, щоб стати найкращою третьою командою. Але впоратися із напіврезервним складом українці все-таки не змогли і вже вкотре спробують вибороти путівку на основний турнір Євро-2016 через плей-офф.

Україна – Іспанія – 0:1

Гол: 0:1 – Гаспар (22).

Україна: Пятов, Кучер, Степаненко, Ярмоленко, Коноплянка, Шевчук, Ротань - к (Зінченко, 87), Федецький, Гармаш (Рибалка, 58), Ракицький, Кравець (Селезньов, 87).

Іспанія: Де Хеа, Аспілікуета, Сан Хосе, Алькантара, Алькасер (Бускетс, 85), Фабрегас - к (Мата, 64), Ечейта, Фернандес, Гаспар, Ноліто (Альба, 75), Іско.

У цьому матчі українці зробили дуже багато для перемоги. Обіграти іспанців у такому складі було цілком реально, адже захист «червоної фурії» не виблискував надійністю. Моментів в українців було достатньо. Але й захист команди Михайла Фоменка, своєю чергою, не відзначався надійністю. Тож рахунок міг бути просто хокейним. Вирішив долю поєдинку єдиний гол Гаспара. Це дебютний гол цього футболіста за національну збірну.

Як не намагалися Коноплянка, Ярмоленко, Гармаш та інші заштовхати м’яча у сітку воріт іспанців, та все марно. Та ще й справжні дива у «рамці» творив резервіст Ікера Касільяса – Де Хеа.

У паралельних матчах Словаччина на виїзді здолала Люксембург з рахунком 4:2, а Білорусь і Македонія фінішували у відбірковому турнірі нульовою нічиєю.

Отож дива не сталося, й футбольна доля знову привела українську збірну у плей-офф. Наша команда вкотре спробує подолати цей бар’єр, який уже став для неї психологічним.

https://www.youtube.com/watch?v=yycrHYXHWSA

Вже точно зіграють на чемпіонаті Європи 2016 року у Франції: сама Франція, Північна Ірландія, Румунія, Австрія, Росія, Португалія, Албанія, Ісландія, Чехія, Бельгія, Уельс, Іспанія, Словаччина, Англія, Швейцарія
Німеччина, Польща, Італія та Угорщина, яка стала найкращою третьою командою. Також сьогодні вирішиться доля другого місця у групі «Н», за яке змагаються Хорватія та Норвегія. Балканці мають перевагу, адже у них більше очок і в останньому турі їм потрібно на виїзді впоратись з Мальтою, тоді як скандинави зіграють з Італією.

Ще чотири путівки розіграють у матчах плей-офф, які відбудуться  у листопаді.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися