«Шахтар» здобув першу і яскраву перемогу у лізі Чемпіонів
Спорт

«Шахтар» здобув першу і яскраву перемогу у лізі Чемпіонів

4 листопада 2015, 10:28
0
0
Сподобалось?
0

Донеччани нарешті здобули першу перемогу у нинішньому розіграші Ліги Чемпіонів. «Гірники» взяли переконливий реванш у «Мальме», якому мінімально поступилися у попередньому турі. Більш результативна перемога над шведами дає команді Луческу дає гарні шанси на третє місце у групі і путівку до ліги Європи.

«Шахтар»-«Мальме» – 4:0

Голи: 1:0 – Гладкий (29), 2:0 – Срна (48 – з пенальті), 3:0 – Едуардо (56), 4:0 – Тейшейра (73).

«Шахтар»: 32. Каніболоцький, 5. Кучер, 33. Срна, 44. Ракицький, 66. Азеведо, 6. Степаненко, 8. Фред (28. Тайсон, 69), 10. Бернард (74. Коваленко, 75), 11. Марлос, 29. Тейшейра, 21. Гладкий (Едуардо, 46).

«Мальме»: 1. Віланд, 2. Конате, 3. Тіннергольм, 17. Бенгтссон, 6. Левицьки (5. Ракіп, 10), 8. Аду, 20. Родич, 21. Арнасон, 9. Розенбенг, 23. Бергет (13. Йотун, 46), 28. Джурджич (19. Ейкрем, 74).

Вилучення: Арнасон (90).

Матч пройшов за тотальної переваги «Шахтаря». Гості мали лише один вартий уваги момент. Ще за рахунку 0:0 сербський легіонер «Мальме» Джурджич майже вийшов на побачення з Каніболоцьким, але переграти воротаря не зміг. Донеччани нарешті продемонстрували свій клас і могли здобути ще значно крупнішу перемогу. Тільки от м’яч майже півгодини не йшов у ворота. Дебютний гол «гірників» у нинішній Лізі Чемпіонів забив Гладкий. Олександр спершу потужно пробив головою, але Віланд з ударом впорався, та м’яч знову відскочив на форварда «Шахтаря», і Гладкий вів всієї душі увігнав його у сітку.

Мінімальної перемоги донеччанам було мало. Тож у другому таймі «Шахтар» заграв ще активніше. І дуже скоро подвоїв перевагу. Тейшейра, відчувши контакт із оборонцем «Мальме», вирішив впасти у штрафному майданчику гостей і не прогадав. Арбітру цей фол здався вартим 11-метрового. Його реалізував Срна. Далі гол-красень вдався Едуардо. Він головою підправив м’яч у самісінький кут воріт. Довершив розгром «Мальме» Тейшейра, вдало зігравши на добиванні. Щоправда, до цього Алекс змарнував з півдесятка не гірших моментів.

У паралельному матчі «Реал» вдома мінімально здолав «ПСЖ» з рахунком 1:0. За іспанців цього разу був футбольний фарт. Парижани цілком могли привезти з Мадрида перемогу і навіть крупну.

Лідером групи «А» є «Реал». Мадридці мають 10 очок. «ПСЖ» має 7 пунктів і йде другим. «Шахтар» і «Мальме» набрали по 3 очки, але «гірники» вище у турнірній таблиці за рахунок переваги в особистих зустрічах.

Команда Луческу зберігає чисто математичні шанси на вихід у наступний раунд Ліги Чемпіонів. «Шахтарю» потрібно перемагати «Реал» і «ПСЖ», а парижани у той же час не повинні у «Мальме».

https://www.youtube.com/watch?v=4t_zDu6Cd-M


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися