Україна впевнено обіграла Словенію у першому матчі
Спорт

Україна впевнено обіграла Словенію у першому матчі

15 листопада 2015, 14:56
0
0
Сподобалось?
0

Збірна України з футболу нині намагається вшосте пройти на один з ключових турнірів планети через стадію плей-офф. Усі попередні п’ять спроб виявилися провальними. Цього ж разу українці як ніколи близькі до того, щоб зламати неприємну традицію і здобути путівку на чемпіонат Європи у двораундовому протистоянні зі Словенією.

Україна – Словенія – 2:0

Голи: 1:0 – Ярмоленко (22), 2:0 – Селезньов (54).

Україна: 12. П'ятов, 3. Хачеріді, 7. Ярмоленко (14. Караваєв, 90+1), 10. Коноплянка, 11. Селезньов (22. Кравець, 83), 13. Шевчук, 16. Сидорчук, 17. Федецький, 18. Рибалка, 19. Гармаш (8. Маліновський, 80), 20. Ракицький.

Словенія: 1. Ханданович, 2. Бречко, 5. Цесар, 6. Ілич, 7. Ілічич (23. Безьяк, 63), 8. Куртич, 10. Бірса (19. Печнік, 73), 11. Новакович (9. Любіянкич, 90), 13. Йокич, 20. Кампл, 21. Крхін.

Українська збірна за неймовірної підтримки «Львів Арени» закономірно здобула перемогу у першому матчі плей-офф. Від стартових українці захопили ініціативу і великими силами пішли вперед. Дуже солідно виглядав лівий фланг нашої збірної, де одночасно діяли два швидкісних футболісти – В’ячеслав Шевчук та Євген Коноплянка. Комбінація, яка призвела до першого взяття воріт розпочалася саме тут. Коноплянка змусив вступити у гру Хандановича, той відбив м’яч, але на підборі першими були українці. «Круглий» опинився в ногах у Ярмоленка. Андрій одним фінтом прибрав одразу двох захисників і з незручної правої ноги вразив дальній кут воріт.

Гол наелектризував гру. Футболісти багато штовхалися, сперечалися. Словенці не гребували провокаціями, але арбітр десь симпатизував їм і все пробачав, караючи частіше українців. А тут ще й почав «варити» захист синьо-жовтих. Буквально одна за одною пройшли дві небезпечні атаки через центральну зону. Спешру Ілічичу дозволили безперешкодно пробити з метрів 15 – м’яч полетів по горобцях, а в другому епізоді суперфорвард словенців Новакович, вийшовши на побачення з голкіпером, не зміг приборкати м’яч і просто подарував його П’ятову. Гості й далі продовжували набіги на володіння українців, але вже не так небезпечно, а підопічні Фоменка до кінця тайму записали собі в актив ще потужний постріл Рибалки та удар головою Гамаша. В обох випадках Словенію врятував Ханданович.

Другий тайм почався дуже вдало для українців. Пройшла шикарна атака з правого флангу. Федецький прострілив вздовж воріт на дальню стійку, де Селезньову лишалося лише підставити ногу. Синьо-жовті мали ще кілька нагод, щоб зробити виїзний матч-відповідь формальністю. Селезньов поцілив у стійку воріт Хандановича. А перед тим голкіпер словенців потягнув удар впритул від Гармаша. Кінцівка гри була за Словенцями, але вдало на виходах грав П’ятов і нейтралізував більшість загроз. До ударів по воротах справа так і не доходила. Зрештою, словенці за 90 хвилин жодного разу так і не влучили в «рамку».

Перший матч залишив неоднозначне враження. З одного боку у нашої команди як ніколи багато виходило в атаці, з іншого – зовсім ненадійно виглядав захист української збірної. А пам’ятаючи попередній досвід матчів плей-офф, коли у домашньому матчі синьо-жовті перемогли французів з рахунком 2:0, а на виїзді безнадійно поступилися 0:3, потрібно до матчу-відповіді готуватися дуже і дуже серйозно. Тим більше, що гра відбудеться у дуже фартовому для словенців Мариборі.

https://www.youtube.com/watch?v=rS_zh3dG6vY


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися