«Шахтар» стартував у Лізі Європи з домашньої нічиєї із «Шальке 04»
Спорт

«Шахтар» стартував у Лізі Європи з домашньої нічиєї із «Шальке 04»

19 лютого 2016, 10:16
0
0
Сподобалось?
0

Донецький «Шахтар», після того як не зміг подолати груповий етап Ліги Чемпіонів минулого року, цього року продовжив єврокубковий сезон у Лізі Європи. В 1/16 турніру «гірники» приймали вдома німецький «Шальке 04» з Гельзенкірхена. Фаворитом пари вважався «Шахтар», проте події у матчі розгорталися таким чином, що донеччани мають бути задоволені нічийним результатом.

«Шахтар» - «Шальке 04» - 0:0

«Шахтар»: 30. П'ятов, 5. Кучер, 6. Степаненко, 11. Марлос (7. Веллінгтон Нем, 74), 17. Малишев (38. Кривцов, 90), 21. Гладкий, 28. Тайсон (22. Едуардо, 80), 31. Ісмаїлі, 33. Срна, 44. Ракицький, 74. Коваленко.

«Шальке 04»: 1. Ферманн, 3. Жуніор Кайсара, 5. Гайс, 6. Колашинац, 7. Майєр (21. Шопф, 81), 8. Горецка, 11. Беланда (25. Хунтелаар, 88), 13. Шупо-Мотінг, 19. Сане (18. Сем, 87), 32. Матіп, 33. Нойштедтер.

Вилучення: Кучер (86).

Підопічні Мірчі Луческу приймали суперника на «Арені Львів». У Мірчі Луческу перед матчем були відчутні проблеми з підбором футболістів. Хоча у міжсезоння трансферні втрати попри всі новини були незначні – пішов лише Алекс Тейшейра, натомість у лазареті команди опинилися одразу кілька важливих виконавців нинішнього «Шахтаря». Команда з Гельзенкірхена навпаки дещо посилилася. Зокрема з «Динамо» до «Шальке» перебрався Беланда. І слід відзначити, у Німеччині він заграв більш натхненно. Беланда був однією з ключових постатей матчу, і кілька разів самотужки створював гольові моменти, тільки П'ятов ставав йому на заваді у в останній момент.

Загалом перевага у матчі була на боці гостей. Німці грали гостріше і точніше. Але «гірникам» пощастило з суддівською бригадою з Туреччини. Головний арбітр Хюсеїн Гечек не призначив 2-3 11-метрових у ворота «Шахтаря» - двічі за гру рукою і один раз за фол проти Сане. І навіть коли «Шальке» забив з гри, суддівська бригада відмінила гол, зафіксувавши фол в атаці. Цього разу «Шахтарю» допомогли акторські здібності Гладкого, який картинно впав. До речі, Олександр міг стати героєм поєдинку. Протягом матчу він мав кілька небезпечних нагод, проте найреальнішу отримав під завісу зустрічі, коли «Шахтар» грав уже у меншості (з поля законно був вилучений Кучер за два попередження). Гладкий буквально вийшов на побачення з Ферманном. Голкіпер вже розтягнувся перед українським форвардом у шпагаті, але нападник «Шахтаря» не зумів підняти м’яч і пробив просто у ноги воротарю.

Доля протистояння вирішуватиметься у Гельзенкірхені. Що цікаво, «Шахтар» має позитивну історію протистояння з німецькими клубами. Більше того, «гірники» до цього здобували вирішальні перемоги саме на виїзді.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися