«Шахтар» пройшов у наступний раунд Ліги Європи, здолавши «Шальке 04» на виїзді
Спорт

«Шахтар» пройшов у наступний раунд Ліги Європи, здолавши «Шальке 04» на виїзді

26 лютого 2016, 02:27
0
0
Сподобалось?
0

У четвер у німецькому Гельзенкірхені донецький «Шахтар» успішно провів матч-відповідь 1/16 фіналу Ліги Європи. Підопічні Мірчі Луческу, граючи на контратаках, розбили «Шальке 04».

«Шальке 04» – «Шахтар» – 0:3

Голи: 0:1 – Марлос (26), 0:2 – Феррейра (63), 0:3 – Коваленко (77).

«Шальке 04»: 1. Ферманн, 3. Жуніор Кайсара, 5. Гайс, 6. Колашинац (15. Аого, 46), 8. Горецка (9. Ді Санто, 45+2), 11. Беланда, 19. Сане 21. Шопф (18. Сем, 58), 25. Хунтелаар, 32. Матіп, 33. Нойштедтер.

«Шахтар»: 30. П’ятов, 6. Степаненко, 11. Марлос (7. Веллінгтон Нем, 74), 17. Малишев, 19. Феррейра (41. Борячук, 89), 28. Тайсон (22. Едуардо, 80), 31. Ісмаїлі, 33. Срна, 38. Кривцов, 44. Ракицький, 74. Коваленко.

Після нульової нічиєї у Львові командам слід було починати усе з самого початку. Чомусь господарі поля повважали, що саме вони є фаворитами протистояння, і зі стартового свистка пішли великими силами вперед. І, слід відзначити, уже перші ж хвилини гри могли дуже ускладнити ситуацію для «гірників». Гайс зі штрафного поцілив у стійку, а Беланда зовсім трохи не вистачило, щоб переграти П’ятова. Українська команда у боргу теж довго не лишилася і досить швидко налагодила гру на контратаках. Благо у складі донеччан досі залишився швидкий Тайсон, який розганяв свою команду. Але перший гол обійшовся без нього. Коваленко перехопив м’яч і подолав півполя. Далі молодий футболіст зряче відпасував на Ферейру, а той на Марлоса, який у знущальному стилі п’ятою відправив «круглого» у сітку.

Кілька непоганих спроб відігратися господарі поля зробили уже по перерві, але ніяк не могли влучити по воротах П’ятова, натомість знову напоролися на контратаку. Хоч вона не була такою уже гострою, бо м’яч до штрафного майданчика господарів хтось із гірників закидав з глибини поля повільним парашутом, проте сонна гра у захисті німців дозволила Ферейрі таки вийти на ударну позицію, і він не схибив. І третій гол у ворота Ферманна був забитий після контр випаду. Тільки цього разу все розвивалося стрімко. Малишев перехопив м’яч перед карним майданчиком «Шахтаря» і віддав на вільного Тайсона. Бразилець включив форсаж і за кілька секунд доставив «круглого» до протилежного штрафного майданчика, в який увірвався Коваленко і щосили вгатив сферу за спину безнадійному Ферманну.

https://www.youtube.com/watch?v=VHVwvOP_WM0

Отож «гірники» заслужено пробилися у наступний раунд Ліги Європи. Уже сьогодні відбудеться жеребкування 1/18 фіналу. Процедура буде відкрита, тобто не буде сіяних команд. Окрім «Шахтаря» на цій стадії гратимуть: іспанські «Валенсія», «Атлетик», «Севілья» та «Вільяреал», англійські «Ліверпуль», «Тотенхем» та «Манчестер Юнайтед», німецькі «Байєр» та «Борусія» (Дортмунд), італійський «Лаціо», турецький «Фенербахче», чеська «Спарта», бельгійський «Андерлехт», швейцарський «Базель» і португальський «Спортинг».
Матчі 1/8 фіналу пройдуть 10 та 17 березня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися