«Шахтар» — у чвертьфіналі Ліги Європи
Спорт

«Шахтар» — у чвертьфіналі Ліги Європи

18 березня 2016, 04:10
0
0
Сподобалось?
0

У матчі-відповіді однієї восьмої фіналу між «Андерлехтом» та «Шахтарем» іскрометної гри не вийшло. Поєдинок за сценарієм дещо нагадував вівторкову зустріч «Мансіті» та «Динамо» у Лізі Чемпіонів, коли одна команда хоче, але не може, а інша навпаки, може, але уже все вирішила.

«Андерлехт» – «Шахтар» – 0:1

Гол: 0:1 – Едуардо (90+3).

«Андерлехт»: 1. Прото, 7. Нахар, 4. Мбоджі, 14. Нейтінк (26. Сілла, 78), 3. Дешахт, 8. Баджі (31. Тілеманс, 71), 16. Дефур, 10. Прат, 18. Ашимпонг, 93. Езекіль (27. Хассан, 71), 99. Окака.

«Шахтар»: 30. П’ятов, 33. Срна, 5. Кучер, 44. Ракицький, 31. Ісмаїлі, 6. Степаненко, 17. Малишев, 74. Коваленко (18. Ордець, 88), 11. Марлос (22. Едуардо, 90+1), 28. Тайсон (9. Дентіньо, 83), 19. Феррейра.

Вилучення: Мбоджі (86) – Кучер (84 – друге попередження).

Після перемоги у Львові з рахунком 3:1 «Шахтар» почувався настільки комфортно, що не видумуючи нічого зайвого, приїхав до Бельгії грати просто на утримання рахунку. У господарів поля бажання навпаки випереджало можливості. Тож прощання «Андерлехта» з єврокубками у цьому сезоні було болісним, і, у першу чергу, болісним для «Шахтаря» у прямому значенні слова. Більшу частину матчу господарі просто билися лобом у глуху стіну донецького захисту, і від безвиході вихлюпували свою злість на опонентів. Страждали ноги і голови команди Мірчі Луческу. У декого з «гірників» лишилися «пам’ятні знаки» про цей матч, яким ще належить загоїтися. Напруга біля воріт «гірників» виникала лише після флангових атак. Але практично завжди першими на подачах і прострілах опинялися оборонці «Шахтаря». Виграти боротьбу у них бельгійцям вдалося по справжньому тільки одного разу, м’яч навіть побував у сітці воріт П’ятова, але верхову подачу автор голу виграв активно працюючи руками проти свого-оборонця опікуна. Через це взяття воріт не було зараховано.

«Шахтар» взагалі атакував по мінімум. Запам’яталися хіба що кілька ударів з середньої відстані. У першому таймі класно приклався до м’яча Тайсон, у другому зі штрафного небезпечного пробив Ракицький.

Наприкінці другого тайму грубість на полі досягла апогею. У кожної з команд відбулося по одному видаленню. Спершу Кучер у своєму фірмовому стилі заробив дві жовті картки за матч, а Мбоджі награв на пряму червону за неспортивну поведінку. Поєдинок логічно добігав кінця за сухої нічиєї. У цей період Луческу вирішив дещо освіжити центр поля і атаку, провівши серію замін, й влучив у яблучко. Дентіньо і Едуардо змайстрували гол на двох. Перший пробув на полі 10 хвилин і записав на свій рахунок гольову передачу, а другий вклався у дві хвилини, щоб розмочити ворота «Андерлехта».

«Шахтар» продовжить боротьбу за трофей. Завтра відбудеться жеребкування чвертьфінальної стадії. Там на «гірників» чекають такі ймовірні суперники: іспанські «Вільяреал», «Атлетик» та «Севілья», чеська «Спарта», німецька «Борусія» з Дортмунда, португальська «Брага» і англійський «Ліверпуль».

https://www.youtube.com/watch?v=DdFrNf-xrfk


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися