Секрет успіху Португалії: гри немає, а результат є
Спорт

Секрет успіху Португалії: гри немає, а результат є

26 червня 2016, 12:29
0
0
Сподобалось?
0

Хорватія – Португалія – 0:0 (0:1 – у додатковий час)

Гол: 0:1 – Куарежма (118).

Хорватія: 23. Субашич, 3. Стрінич, 4. Перішич, 5. Чорлука (9. Крамарич. 120), 7. Ракітич (20. П'яца, 110), 10. Модрич, 11. Срна, 14. Брозович, 17. Манджукич (16. Калінич, 88), 19. Бадель, 21. Віда.

Португалія: 1. Руй Патрісіу, 3. Пепе, 4. Фонте, 5. Геррейру, 7. Роналду, 10. Маріу (20. Куарежма, 87), 14. В. Карвалью, 15. Гомеш (16. Саншеш, 50), 17. Нані, 21. Седрік, 23. Сілва (13. Данілу, 108).

Збірна Португалії навряд чи вважалася фаворитом зустрічі. Колись цю команду прозвали європейською Бразилією за високу техніку та гострий атакувальний футбол. Та нині бразильці не ті, а Португалія тим більше. Піренейці ще не показали на турнірі жодного яскравого матчу, за винятком дивної групової гри з Угорщиною, яка завершилася зі зручним для усіх рахунком 3:3.

У матчі 1/8 фіналу португальці свідомо грали другим номером, як не намагалися хорвати «розвеселити» гру, вона виходила нуднуватою. Мало того, що ударів у команд було як кіт наплакав, але й ті летіли повз ворота. У португальців головою небезпечно пробивав Пепе. У хорватів два моменти були у київського динамівця Віди,а також по одному у Перішича і Брозовича. Загалом майже логічно основний час завершився з «сухими» нулями на табло.

А от у компенсований час було куди веселіше. Знову домінували хорвати. Свіжий Калініч міг забивати двічі. У першому епізоді не влучив у ціль, у другому обстріляв поперечину. Навіть гол хорвати пропустили, ледь не «пробивши» нарешті Патрісіу. Балканці якраз проводили масовану атаку, яку небезпечним ударом завершив Калінич. М’яч чи то вдарився у стійку, чи то Патрісіу врятував португальців, а далі круглий відскочив у поле. Хорвати не поспішали відходити, й розраховували продовжити атаку другим темпом. Проте обрізка на фланзі поблизу штрафного майданчика вилилася у швидку контратаку. За кілька секунд троє португальців уже вривалися у протилежний карний. Субашич парирував удар Роналду, а от добити м’яч у порожні ворота Куарежмі ніхто уже не завадив. Хоча часу було небагато до фінального свистка, хорвати ще могли зачепитися за серію пенальті. Віда якимось дивом примудрився пробити з-під захисника португальської команди, але м’яч у кількох сантиметрах розминувся з дальньою стійкою воріт Патрісіу.

За грою хорвати були сильніші, але мусять пакувати валізи.

https://www.youtube.com/watch?v=tUTiJul0R60


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися