Французи «вбили» Роналду, але не вбили його дух у команді
Спорт

Французи «вбили» Роналду, але не вбили його дух у команді

11 липня 2016, 11:07
0
0
Сподобалось?
0

Португалія – Франція – 0:0 (1:0 – у додатковий час)

Гол: 1:0 – Едер (109).

Португалія: 1. Руй Патрісіу, 3. Пепе, 4. Фонте, 5. Геррейру, 7. Роналду (20. Куарежма, 26), 10. Жоау Маріу, 14. Вільям Карвалью, 16. Ренату Саншеш (9. Едер, 78), 17. Нані, 21. Седрік, 23. Адрієн.

Франція: 1. Льоріс, 3. Евра, 7. Грізманн, 8. Пайє (20. Коман, 58), 9. Жиру (10. Жиньяк, 78), 14. Матюйді, 15. Погба, 18. Сіссоко (11. Марсьяль, 110), 19. Санья, 21. Косцельни, 22. Юмтіті.

Висловлюючи свою думку скажемо, що фінальний матч не був зустріччю найсильніших команд турніру, бо Італія та Німеччина вилетіли раніше. А достатньо точну картину подій на полі у протистоянні португальців та французів можна було уявити заздалегідь. Господарі турніру маючи більшу тягу до атакуючого футболу, претендували на гру першим номером, а їхні суперники повинні були робити те, що давало їм результат протягом усього Євро – грамотно сушити гру. В принципі усе так і було. Французи намагалися взяти в облогу володіння Патрісіу. Але одразу напоролися на небезпечний контрвипад, пощастило господарям що Нані в дотик пробив надто неточно. Зрештою, господарям поля таки вдалося «посадити» португальців до воріт. «Гальські півні» створили цілий букет моментів і напівмоментів. Героєм цього часового відрізку став голкіпер португальців. Особливо непросто було Патрісіу витягнути удар головою Грізманна, а Жиру пробив прямо у воротаря.

Посеред першого тайму матч обірвався для Криштіану Роналду. Лідеру португальців ледь не відірвав ногу Пайє. Арбітр не покарав порушника хоча б жовтою карткою, а Роналду попри усі намагання продовжити гру після надання першої допомоги, таки за кілька хвилин попросив заміну і залишив поле у сльозах на ношах. Але, навіть за межами поля, Криштіану залишився капітаном і навіть інколи намагався керувати грою команди разом з тренером Фернанду Сантушем. Та й Нані, отримавши капітанську пов’язку від Роналду, зміг зібрати команду після втрати лідера. І Французи до перерви тільки одного разу по справжньому загрожували воротам збірної Португалії. Сіссоко у штрафному майданчику філігранно розвернув Сільву і потужно пробив у ближній кут. Патрісіу знову виявився на висоті і перевів м’яч на кутовий.

У другому таймі гостроти було ще менше. Шанси були у Грізманна та Жиру. На 78-й хвилині обидва тренери зробили ключові заміни. У португальців вийшов Едер, а у господарів турніру Жиньяк. Обоє змінили гру своїх команд в атаці. Едер взагалі став ключовою фігурою матчу. З моменту появи на полі і до фінального свистка він не програв практично жодного єдиноборства, на ньому французькі футболісти заробили чотири жовті картки.

Останні хвилини основного часу були досить цікавими. Французи хотіли уникнути екстра-тайму, тому додали у темпі й більше сил кинули вперед. Португальці ж отримали більше простору для контратак. Одна з них ледь не завершилася голом. Нані з правого флангу з-за меж штрафного майданчика хитро намагався перекинути Льоріса. Голкіпер французів таки витягнув м’яча з-під поперечини, але відбив його прямо на Куарежму, і той одразу ж додав у падінні ножицями. Льоріс знову виявився на місці. А вже у компенсований час найреальніша нагода вирвати перемогу була у підопічних Дідьє Дешама. Свіжий Жиньяк лівим флангом вдерся у штрафний майданчик португальців, відтер захисника і пробив у ближній кут у протихід воротарю. Патрісіу ледь-ледь зачепив м’яч кінчиками пальців, але цього «ледь-ледь» виявилося достатньо, що трохи змінити траєкторію польоту «круглого». Він таки зачепив внутрішній край стійки й відскочив у поле. Після цього моменту Дідє Дешам приречено віддав команду своїм хлопцям відходити назад і чекати додаткового часу.

А на додатковий час у французів банально не вистачило сил. Португальці перед фіналом відпочивали на один день довше і виглядали, якщо можна так висловитися у даній ситуації, свіжіше. Моменти були тільки у португальців. Льоріс парирував небезпечний удар Едера головою, Герреру потужно пробивав зі штрафного заробленого Едером і поцілив у поперечку, і зрештою той-таки Едер перед штрафним майданчиком французів виграв боротьбу в Юмтіті і хай і не дуже вдало, проте дуже точно пробив у правий від Льоріса нижній кут – цього разу без шансів для воротаря.

Цей гол приніс збірній Португалії першу в історії перемогу на чемпіонатах Європи. Парадоксально, що досягти цього не змогла куди сильніша і яскравіша команда часів Фігу. Нинішня збірна Португалії виборола титул здобувши у семи матчах фінального турніру лише одну перемогу в основний час, інші шість поєдинків завершила внічию.

https://www.youtube.com/watch?v=DZQkI1LWUlw


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися