Суддівське свавілля відібрало в українця золоту медаль на користь росіянина
Спорт

Суддівське свавілля відібрало в українця золоту медаль на користь росіянина

16 серпня 2016, 03:54
0
0
Сподобалось?
0

У понеділок скарбничка української олімпійської збірної поповнилася ще однією срібною медаллю. Її здобув борець греко-римського стилю Жан Беленюк, котрий виступав у ваговій категорії до 85 кілограмів. Наш спортсмен був одним з фаворитів у цій вазі, і впевнено крокував до фіналу. В 1/8 Беленюк переміг Ахмеда Саада з Єгипту – 9:0, у чвертьфіналі здолав болгарина Нікаолая Байракова – 10:1, у півфіналі розібрався з білорусом Джавідом Гамзатовим – 6:0

У фінальній сутичці на нашого спортсмена очікувала зустріч Давітом Чакветадзе, який представляє у Ріо Росію. Чомусь сталося так, що на боці цього спортсмена була неприхована симпатія суддів. І хоча Беленюк після першого періоду повів у рахунку, у другому було зроблено усе, щоб «золото» дісталося Чакветадзе. У підсумку Беленюк поступився 2:7.

Жан так прокоментував прес-службі Національного олімпійського комітету України свій виступ:

«Я здобув олімпійську медаль. Медаль є медаль. Я йшов до неї дуже довго. Якщо виходиш на олімпійський килим потрібно видавати усе, щоб перемогти».

Наш борець додає: «У другому періоді сутичка пішла не за моїм сценарієм й, на жаль, мені не вдалося переломити хід поєдинку. Щоб вигравати у таких умовах, треба бути не просто сильнішим – а на дві голови сильнішим за суперника. Це непросто, але у будь-якому випадку ми не здаємося, працюємо та віримо, що буде і на нашій вулиці свято».

Відзначимо, що в України всього чотири срібних та одна бронзова медалі. У медальному заліку наша збірна йде на 49 місці. Поки що наша збірна провалює виступ на головних спортивних змаганнях чотириріччя.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися