Україна обережно перемогла Фінляндію і вийшла на друге місце у групі
Спорт

Україна обережно перемогла Фінляндію і вийшла на друге місце у групі

13 листопада 2016, 21:22
0
0
Сподобалось?
0

В Одесі збірна України з футболу провела четвертий матч відбору до ЧС-2018. Наша команда мінімально здолала збірну Фінляндії. Не дуже великий результат читався ще з перед матчевих заяв наставника синьо-жовтих Андрія Шевченка, який не приховував, що остерігається «суомі».

Україна – Фінляндія – 1:0

Гол: 1:0 – (Кравець, 24).

Україна: 12. П'ятов, 2. Бутко, 4. Соболь, 5. Кучер, 6. Степаненко, 7. Ярмоленко, 9. Коваленко (19. Шахов, 89), 10. Коноплянка (13. Циганков, 83), 11. Кравець, 20. Ракицький, 21. Зінченко (14. Ротань, 67) 

Фінляндія: 1. Градецьки, 2. Араюурі, 3. Вяйсянен (19. Саксела, 83), 4. Тойвіо, 6. А. Рінг (9. Маркканен, 46), 7. Лод, 10. Пуккі, 13. Арківуо, 15. Халсті (14. Лам, 63), 16. Маттіла, 22. Райтала.

За великим рахунком, цей матч багато у чому нагадував усі останні матчі української збірної. Наша команда не виблискує у нападі. Потужніше українці виглядають у першій половині зустрічі, а на 90 хвилин збірної Шевченка чомусь не вистачає, хоча у ній багато молодої, а то і юної крові.

Десь у такому ж ключі і пройшов поєдинок проти кремезної команди Фінляндії. Українці почали активно, і вже на четвертій хвилині Кравець перевірив на міцність каркас воріт Градецьки – Артем пробив у поперечину. Активно у нашої команди діяли фланги. Найкращий за останній час матч за збірну видав Коноплянка. Його старання зрештою і вилилися у гол. Євген позбавився опікунів і виклав шикарний пас у штрафний майданчик на Кравця, Артему лишалося лише не промахнутися по м’ячу.

Гості навіть після пропущеного гола не дуже поспішали в атаку. А єдиний момент фінів у першому таймі організував Кучер. Він невдало відіграв назад на П’ятова. Пуккі практично вийшов на побачення з голкіпером, але наш страж воріт діяв рішуче на виході і відбив м’яч ногою.

Другий тайм, теж традиційно для себе, українці провели на порядок слабкіше. Почала наша збірна в атаці, але бракувало останнього пасу. Тепер уже фіни мали перевагу за кількістю моментів. І кілька разів відверто пробачили нашу команду. Матиме про що згадувати після матчу Маркканен, котрий не поцілив у ворота з кількох метрів. Але як тільки українці включали хоча б мінімальний пресинг, фіни просто не знали куди подіти м’яч. Наприкінці матчу така тактика дозволила повернути гру до воріт гостей, і Коноплянка міг подвоїти перевагу України, проте Градецьки врятував свою команду.

У паралельних матчах групи «І» Туреччина здолала Косово, а Хорватія Ісландію з однаковим рахунком – 2:0.

Лідирують у групі хорвати з 10 очками, українці йдуть другими з вісьмома. Далі розташувалися Ісландія – 7 очок та Туреччина – 5.

https://www.youtube.com/watch?v=YZlfFt70mNY


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися