Суддівський бумеранг наздогнав Україну у матчі з Ісландією
Спорт

Суддівський бумеранг наздогнав Україну у матчі з Ісландією

6 вересня 2017, 09:36
0
0
Сподобалось?
0

Після досить яскравої перемоги над Туреччиною, яка не обійшлася без суддівських помилок на користь на користь нашої збірної, в українців панувала ейфорія щодо матчу з Ісландією. Мовляв, наша збірна на підйомі, а ісландці після сенсаційної поразки від Фінляндії, будуть розбиті. І лише справжні прагматики вперто нагадували, Ісландія вдома не програє з 2013 року.

Ісландія – Україна – 2:0

Голи: 1:0 – Г. Сігурдссон (48), 2:0 – Г. Сігурдссон (66).

Ісландія: Халльдоурссон - Сайварссон, Інгасон, Р. Сігурдссон, Гудмундссон, Б'ярнасон, Г. Сігурдссон (Фіннбогасон, 90+2), Гуннарссон (к), Магнуссон, Халльфредссон (Скуласон, 89), Бьодварссон (Сігурдарссон, 67).

Україна: Пятов (к) - Бутко, Хачеріді, Матвієнко, Ракицький, Коваленко, Степаненко (Ротань, 76), Ярмоленко, Маліновський (Зінченко, 71), Коноплянка, Бєсєдін (Кравець, 71).

Для обох команд поразка означала практично катастрофу, а нічия була б хай і незручним, але прийнятним компромісом. Тож обидві, бажаючи перемоги, все ж розпочали матч маючи це на увазі. Перший тайм пройшов в обережній тактичній боротьбі й подарував мінімум моментів. В українців була ігрова перевага, тож і воротам ісландців вони загрожували частіше. Слід виділити удари Коноплянки та шанс Ярмоленка. У господарів поля після флангового прострілу у район 11-метрової позначки мав забивати Б’ярнассон, але просто не влучив по м’ячу.

Другий тайм почався для України жахливо. Уже на 48-й хвилині ісландці провели потужну контратаку, яка призвела до взяття воріт. Після прострілу з лівого флангу П’ятов зафіксував м’яч в руках, але Гудмундссон в’їхав у нього ногами і вибив «шкіряного», після чого Сігурдссон забив вже у порожні ворота. Шотландський рефері вказав на центр поля попри те, що український голкіпер корчився від болю. Як тут не згадати два забиті голи з порушенням правил у ворота Туреччини. Тож нарікати на суддівство якось і незручно.

Ісландія повела у рахунку і ніби опинилася у своїй стихії, а українці розсипалися і просто мучилися на полі. Атакували синьо-жовті багато, але швидше за інерцією. Реальних нагод забити практично не було. Згадати можна хіба що удар Коваленка наприкінці матчу, якому трохи забракло точності. Але на той момент Ісландія вже вела у рахунку 2:0 – це знову Сігурдссон влучним ударом завершив контратаку господарів поля. Загалом їх контр випади були гострішими за намагання українців.

В інших матчах групи Туреччина обіграла вдома Хорватію – 1:0, і з таким же рахунком Фінляндія на виїзді здолала команду невизнаного Косово.

Ситуація у групі залишається вкрай заплутаною. 1-2 місце ділять Хорватія та Ісландія – у них по 16 очок, 3-4 сходинки за Туреччиною та Україною – по 14 пунктів. Кожна з цих команд має шанси на вихід з групи. Все залежатиме від результатів двох заключних жовтневих турів відбору.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися