«Шахтарю» не вистачило сил на весь матч проти «Манчестер Сіті»
Спорт

«Шахтарю» не вистачило сил на весь матч проти «Манчестер Сіті»

27 вересня 2017, 10:30
0
0
Сподобалось?
0

У другому турі групового етапу Ліги Чемпіонів донецький «Шахтар» завітав до фаворита своєї групи – «Манчестер Сіті». Навіть нічия у цьому матчі була б величезним досягненням для української команди.

«Манчестер Сіті»-«Шахтар» – 2:0

Голи: 1:0 – де Брюйне (48), 2:0 – Стерлінг (89).

Нереалізований пенальті: Агуеро (72).

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Уокер, Отаменді, Стоунз, Делф, Фернандіньо, де Брюйне, Сільва (Гюндоган, 81), Жезус (Стерлінг, 54), Сане, Агуеро (Сілва, 84).

«Шахтар»: П’ятов, Бутко, Ордець, Ракицький, Ісмаілі, Степаненко, Фред (Коваленко, 90), Марлос (Дентіньо, 78), Тайсон, Бернард (Петряк, 89), Ферейра.

Перший тайм однозначно можна записати в актив «гірників». «Шахтар» діяв компактно і давав мало простору супернику. Гра була абсолютна рівна. Перший шанс забити створили «містяни», але Агуеро примудрився невдало пробити із класної позиції. У відповідь «гірники» вивели на ударну позицію Фреда, проте ворота «Манчестер Сіті» у підкаті врятував колишній гравець «Шахтаря» Фернандіньо. Найкращий момент у господарів у першому таймі мав бельгієць де Брюйне, який вийшов на побачення з П’ятовим, але пробив повз ворота. У «гірників» найближчим до гола був Марлос, його удар під дальню стійку парирував Едерсон. Також слід згадати напівшанси Ордеця і Степаненка, а в англійців дві спроби Сане.

Зрозуміло, що головному наставнику «Манчестер Сіті» Хосепу Гвардіолі не подобалося, те що відбувалося на полі, тож на другий тайм він дещо змінив тактику, запропонувавши своїм підопічним зіграти у довший пас, також англійський клуб помітно додав у швидкості. Можливо у перерві тренер «Шахтаря» Пауло Фонсека і передбачав такий розвиток подій, але резервів у гравців його команди аби нейтралізувати ці нові козирі суперника було малувато.

Переломним у грі став швидкий гол «Манчестер Сіті» на початку другого тайму – де Брюйне класно пробив з дальньої відстані. За рахунку 1:0 соломинкою порятунку міг би стати 11-метровий у ворота англійської команди, коли після прострілу Ісмаілі у штрафний майданчик м’яч влучив у руку Стоунзу. Але арбітр цього епізоду не побачив. Не дотягнувши й до середини другого тайму, «Шахтар» відверто втомився. Тож далі рахунок уже міг стати розгромним, хоча інтрига у матчі трималася до останніх хвилин. Сприяв цьому П’ятов, який потягнув 11-метровий від Агуеро, арбітр, котрий не призначив ще один пенальті за фол проти Стерлінга, і гравці «Манчестер Сіті», які не реалізували ще три-чотири хороших нагоди. Лише на передостанній хвилині основного часу Стерлінг таки подвоїв рахунок і усунув можливість для «Шахтаря» врятувати гру завдяки раптовому чи випадковому голу.

У паралельному матчі групи «Наполі» вдома розібрався із «Фейєноордом» – 3:1 і тепер італійці ділять з українською командою 2-3 місця.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися