«Шахтар» вимучив перемогу над «Феєнордом»
Спорт

«Шахтар» вимучив перемогу над «Феєнордом»

18 жовтня 2017, 10:01
0
0
Сподобалось?
0

Груповий турнір Ліги Чемпіонів дістався екватора. У третьому турі у квартеті «А» між собою розбиралися головні конкуренти «Шахтаря» «Манчестер Сіті» та «Наполі» (перемогу 2:1 здобули англійці – ред.), а «Шахтар» повинен був брати обовя’зкові очки в аутсайдера групи у Феєнорді. Місцевий одноіменний клуб не перемагав у головному турнірі Європи уже 16 років. Але поїздка до Нідерландів виявилася для «гірників» нелегкою.

«Феєнорд» -« Шахтар» –  1:2

Голи: 1:0 – Бергхейс (7), 1:1 – Бернард (24), 1:2 – Бернард (54).

«Феєнорд»: Джонс, ван Бек (Крамер, 77), Хапс, Ніукоп (Торнстра, 61), Сен-Жюст, Тріндаде, Ель-Ахмаді, Бергхейс, Амрабат, Боетіюс, Йоргенсен (Ларссон, 67).

«Шахтар»: П'ятов, Ордець, Ісмаілі, Бутко, Ракицький, Фред, Степаненко, Тайсон, Марлос (Зубков, 90), Бернард (Коваленко, 70), Феррейра (Хочолава, 77).

Вилучення: Ракицький (75).

Матч розпочався потужними атаками господарів поля і швидким голом у ворота П’ятова уже на сьомій хвилині. Бергхейс вдало зіграв на добиванні. «Феєнорд» цілком міг би здобути таку омріяну перемогу, але команді не вистачило потужності і класу, аби добити розгублений «Шахтар». «Гірники» ж реалізували практично перший свій справжній момент. Фред вивів на побачення з голкіпером Бернарда, який обіграв воротаря і забив у порожні ворота. Ще були потенційно небезпечні моменти у Факундо Феррейри, але у цьому матчі у нього гра не пішла, він ніяк не міг зупинити м’яч, коли партнери виводили його на ударну позицію. Добре, що все виходило у Бернарда. Бразилець на початку другої половини гри втілив у другий гол класний навіс від Бутка. Спокійно довести матч до перемоги «Шахтарю» не вдалося. За 15 хвилин до фінального свистка український клуб залишився у меншості після вилучення Ракицького. Господарі поля пішли вперед великими силами і провели низку хороших атак, мінімум дві з яких могли завершитися взяттям воріт. «Шахтар» виручив П’ятов – спершу голкіпер донеччан «потягнув» удар у «дев’ятку» від Торнстри, а потім, уже падаючи у ворота, зумів виштовхнути м’яч після удару головою від Крамера. Могли «гірники» й уникнути цих «валідольних» хвилин, якби не Коваленко, котрий не забив з двох метрів після класного пасу Тайсона.

Після половини групового турніру «Шахтар» посідає друге місце у групі, маючи в активі 6 очок. Лідирує «Манчестер Сіті» зі стовідсотковим показником, третім іде «Наполі» – 3 очки. Вирішальним для «Шахтаря» у другому колі має стати очний поєдинок саме з італійцями.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися