Спорт

«Динамо» відстояло перше місце у групі Ліги Європи, а «Зоря» припинила боротьбу

8 грудня 2017, 11:46
0
0
Сподобалось?
0

Вчора відбулися заключні матчі групового етапу Ліги Європи з футболу. Столичне «Динамо» вдома легко розібралася із сербським «Партизаном», а «Зоря» нічого не змогла вдіяти з п’ятою з кінця команди іспанської прімери.

«Динамо»-«Партизан» – 4:1

Голи: 1:0 – Морозюк (6), 2:0 – Мораес (27), 3:0 – Мораес (30), 3:1 – Єватович (45+2 – з пенальті), 4:1 – Мораес (78 – з пенальті).

«Динамо»: 1. Бущан, 23. Піварич, 34. Хачеріді, 44. Кадар, 94. Кендзьора, 8. Шепелєв, 9. Морозюк, 15. Циганков (41. Бесєдін, 83), 29. Буяльський (19. Гармаш, 66), 11. Жуніор Мораес, 40. Шапаренко (41. Бесєдін, 77).

«Партизан»: 88. Стойкович, 4. Вулічевич, 30. Мітрович, 73. Мілетич Н.Р., 20. Сума, 21. Євтович, 25. Евертон Більєр (11. Джурічкович, 77), 26. Мілетич Н.Г., 55. Пантич., 3. Тавамба, 77. Соломон (55. Ожегович, 66).

Цей матч вирішував, хто вийде з групи «B» з першого місця, адже раніше й кияни і белградці вже гарантували собі путівки у наступний раунд. «Динамо» влаштовувала навіть нічия, а «Партизану» потрібно було лише перемагати. Слід віддати належне, гості розпочали матч сміливо і на старті володіли ініціативою.  Події розгорталися надзвичайно стрімко. Тільки-но серби  ледь не вийшли вперед на 6-й хвилині  - Евертон поцілив у поперечку ворті Бущана, як на 8-й кияни вже відкрили рахунок – Мораес класно пробив з метрів 25, а Морозюк був першим на добиванні і відправив м’яч у сітку з рикошетом від штанги. Гравці «Партизана» ще не полишали надії на потрібний результат, й швидко створили кілька нагод щоб відіграти, але чергова контратака «Динамо» зняла всі питання у цій грі. Морозюк з Мораесом знову на двох розіграли гольовий епізод, й останній забивав у порожні ворота. Ще через кілька хвилин Мораес довів рахунок до 3:0. Попереду була ще ціла година гри, але на цьому вже можна було розходитися. Команди ще обмінялися голами з пенальті. В «Динамо» 11-метровий доручили бити  Мораесу, який успішно оформив хет-трик.

У паралельному матчі, який ні на що не впливав, швейцарський «Янг Бойз» вимучив перемогу над албанським «Скендербеу» – 2:1.

Підсумкове становище команд у групі «В»: 1. «Динамо» – 13 очок, 2. «Партизан» – 8, 3. «Янг Бойз» – 6, 4. «Скендербеу» – 5.

 

«Зоря»-«Атлетик» – 0:2

Голи: 0:1 – Адуріс (70), 0:2 – Рауль Гарсія (86).

«Зоря»: Лунін, Сваток, Сухоцький, Гордієнко, Караваєв, Андрієвський, Бабенко (Кочергін, 75), Харатін, Громов, Лунєв (Кабаєв, 46), Юрі (Сілас, 62).

«Атлетик»: Яго Еррерін, Нуньєс, Баленсіага, Іньіго Лекуе, Лапорт, Рауль Гарсія (Акече, 90), Мікель Ріко, Сусаета, Сан Хосе, Іньякі Уільямс (Кордоба, 79), Адуріс (Сабін Меріно, 89).

«Зоря» могла вписати нову сторінку у клубну історію у разі проходу у стадію плей-офф Ліги Європи. Але у вирішальному матчі з прямим суперником виглядала дуже блідо. За весь поєдинок луганчани не створили жодного стовідсоткового моменту. «Атлетик» теж зараз далеко не у найкращій формі, але на класі таки досяг свого. Доля протистояння вирішилася у другому таймі. Іспанці забили два «сухих» голи зі стандартів й ідуть далі.

В іншому матчі квартету «J» шведський «Естерсунд» зіграв у бойову нічию з «Гертою» – 1:1.

Зрештою перше місце у групі зайняв саме «Атлетик», який набрав 11 очок і випередив «Естерсунд» лише за різницею м’ячів. «Зоря» стала третьою, маючи в активі шість пунктів, «Герта» з 5 очками посіла остатнє місце.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися