«Шахтар» виграє перший матч 1/8 Ліги Чемпіонів
Спорт

«Шахтар» виграє перший матч 1/8 Ліги Чемпіонів

22 лютого 2018, 10:34
0
0
Сподобалось?
0

Вчора донецький «Шахтар» провів перший матч 1/8 Ліги Чемпіонів з італійською «Ромою». «Гірники» здобули вольову перемогу, але не мають достатнього запасу міцності перед вояжем до Риму

«Шахтар»-«Рома» – 2:1

Голи: 0:1 – Ундер (41), 1:1 – Феррейра (52), 2:1 – Фред (71).

«Шахтар»: П'ятов, Кривцов (Ордець, 45), Ісмаілі, Бутко, Ракицький, Степаненко, Фред, Тайсон, Марлос, Бернард (Коваленко, 90), Феррейра.

«Рома»: Аліссон, Фасіо, Манолас, Коларов, Флоренци (Бруно Перес, 72), де Россі, Стротман, Наінгголан (Дефрель, 83), Ундер (Жерсон, 71), Перотті, Джеко.

Матч приймав Харків. Вболівальники забезпечили на ньому теплу, а подекуди й спекотну атмосферу. Ще до початку зустрічі українські та італійські ультрас пересіклися на площі «Свободи». Виникла масова потасовка – у хід пішли цегла та петарди. На щастя, серйозних травм ніхто не отримав і поліція масових затримань не проводила.

Гру можна поділити на два тайми. У першому гра тривала до гола. Моментів було обмаль. На початку матчу «пожежа» виникла у штрафному «гірників», в результаті з одним ударом впорався П’ятов, добивання заблокували захисники. «Шахтар» нічого на сто відсотків гольового не створив, проте отримав гол у роздягальню. Джеко вивів на побачення з П’ятовим Ундера, який і відкрив рахунок у грі.

Після перерви італійці, маючи психологічну перевагу, почувалися занадто вільно, й отримали швидкий гол у відповідь після красивої контратаки «гірників». Ракицький віддав шикарний пас на Феррейру метрів на 60, а форвард «Шахтаря» спершу розібрався із захисником «Роми» Маноласом та переграв голкіпера. За рахунку 1:1 підопічні Пауло Фонсеки створили цілу серію моментів, але «Рому» рятував Аліссон – спершу потягнув удар Марлоса з восьми метрів, а потім впорався з пострілом Тайсона у «дев’ятку». Але безсилим виявився голкіпер проти удару Фреда зі штрафного – м’яч з рикошетом від поперечини залетів у «дев’ятку» воріт «Роми». «Гірники» розуміли, що мінімальна перевага – недостатній аргумент перед матчем-відповіддю і намагалися збільшити фору. Найреальніший шанс збільшити рахунок був у Феррейри вже у компенсований час, коли нападник «Шахтаря» не забив практично у порожні ворота.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися