«Зоря» і «Маріуполь» у Європі вище голови не стрибнули
Спорт

«Зоря» і «Маріуполь» у Європі вище голови не стрибнули

9 серпня 2018, 23:35
0
0
Сподобалось?
0

Одразу два українські клуби – «Зоря» і «Маріуполь» - борються за путівку у плей-офф футбольної Ліги Європи. Треба відзначити, що жереб для наших команд був далеко не найкращим. Луганчани отримали у суперники постійного учасника Ліги Чемпіонів та Ліги Європи португальську «Брагу», а маріупольцям дістався французький «Бордо».

«Маріуполь»-«Бордо» - 1:3

Голи: 1:0 – Мишньов (7), 1:1 – Лаборде (33), 1:2 – Лаборде (37), 1:3 – Чоуемі (49).

«Маріуполь»: Худжамов, Биков, Яворський, Дава (Вакула, 65), Демірі, Мишньов, Пихальонок, Тищенко (Горбунов, 82), Полегенько, Чурко (Борячук, 46), Фомін.

«Бордо»: Костіль, Гайіч (Левчук, 78), Кунде, Камано, Санкаре (Вада, 87), Чоуемі, Плашил, Лаборде, Пабло, Юссуф (Лерагер, 78), Пундже.

Перший матч на правах господарів маріупольці приймали в Одесі. Хоча українці швидко вийшли вперед зусиллями Мишньова, змінити реальну розстановку сил у цій парі це аж ніяк не допомогло. Французи добряче притисли «Маріуполь» і ще до перерви не лише відігралися, а й вийшли вперед. Причому, якщо перший гол гостей був трудовим, то другий можна на 50 відсотків записати на голкіпера «Маріуполя», який фактично виклав м’яч під удар Лаборде. На початку другого тайму лаври невдахи матчу з Худжамовим вирішив розділити Демірі – його обрізка призвела до третього взяття воріт. Слід відзначити, що маріупольці мали не одну можливість змінити рахунок, але гості таких можливостей втратили ледь не втричі більше, тому рахунок, як то кажуть по грі, а сама гра практично не дає надій на успіх української команди в матчі-відповіді через тиждень.

«Зоря»-«Брага» - 1:1

Голи: 0:1 – Орта (68), 1:1 – Караваєв (72).

«Зоря»: Феліпе, Сваток, Тимчик, Михайличенко, Вернидуб, Харатін, Хомченовський, Лєдньов (Кочергін, 70), Караваєв, Сілас (Гордієнко, 65), Ратау (Кабаєв, 71).

«Брага»: Матеус, Віллемен, Раул, Феррейра, Секейра, Есгаю, Баррадаш (Рікардо, 88), Клаудемір, Франсержіо, Орта (Мартіньш, 89), Едуарду (Соуза, 77).

Луганчани мали ще більш класного суперника ніж маріупольці. Протягом 70 хвилин матчу португальці доводили, що є фаворитами у цій парі. Якщо у першій половині гри, за виключенням стартового натиску, «Брага» не форсувала подій, то після перерви прес на ворота молодого бразильського голкіпера «Зорі» Феліпе помітно посилився. Воротар виручав свою команду, також за луганчан зіграла поперечина. Але на 68-й хвилині залишений у штрафному майданчику без опіки Орта таки «пробив» Феліпе. До честі підопічних Юрія Вернидуба після пропущеного гола вони не розсипалися, а навпаки перехопили ініціативу й швидко відігралися. Гол-красень вдався Караваєву. У час, що лишився, луганчани спробували вирвати перемогу, проте змогли створити лише два напівмоменти. Шанси «Зорі» на загальний успіх перед матчем-відповіддю лишаються невисокі, з огляду на те, що саме у рідних стінах «Брага» надзвичайно сильна.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися