Ліга Європи: як «Динамо» не змогло переграти казахів, а «Ворскла» зберегла обличчя у Лондоні
Спорт

Ліга Європи: як «Динамо» не змогло переграти казахів, а «Ворскла» зберегла обличчя у Лондоні

21 вересня 2018, 11:55
0
0
Сподобалось?
0

Українські клуби зіграли дебютні матчі у груповому етапі Ліги Європи з футболу.

«Динамо»-«Астана» – 2:2

Голи: 1:0 – Циганков (11), 1:1 – Анічіч (21), 2:1 – Гармаш (45+2), 2:2 – Муртазаєв (95).

«Динамо»: Бойко, Кадар, Кендзьора, Піваріч, Бурда, Сидорчук, Вербич, Циганков (Морозюк, 91), Гармаш (Дуелунд, 78), Буяльський (Шепелєв, 93), Русин.

«Астана»: Еріч, Рукавина, Анічіч, Кляйнхайслер, Енріке, Томасов (Муртазаєв, 88), Маєвський, Алмейда (Мужиков, 80), Кабананга (Янга, 82), Постніков, Шомко.

Столичне «Динамо» вважається потенційним фаворитом у групі «К». У першому матчі суперником киян був, на перший погляд, зручний для вдалого дебюту клуб «Астана» з Казахстану. Правда казахський він не на 100 відсотків, адже «своїх» футболістів там обмаль. На жаль, київська команда провела матч так, як «Динамо» грає в єврокубках останні роки три, навіть незалежно від того, хто керує командою. Почавши потужно, кияни забили швидкий гол. Причому до результативного удара Циганкова було ще як мінімум два 100-відсоткових моментів для і забивши швидкий гол, динамівці одразу ж почали грати по рахунку, занадто обережено і навіть боягузливо, за що суперник логічно і дуже швидко покарав. Обрізка Гармаша перед штрафним майданчиком перетворилася на небезпечний момент, який завершився кутовим ударом і голом у відповідь. «Динамо» не одразу змогло перехопити ініціативу, тож «Астана» ще й ледь не вийшла вперед. Томасова підвела точність, а з ударом Кляйнхайслера впорався. Повторний вихід вперед «Динамо» став повною несподіванкою. Цьому посприяв голкіпер гостей Еріч, який сам виклав м’яч під удар Гармашу. На жаль, щоб розвинути успіх у другому таймі команді Олександра Хацкевича забракло психологічної впевненості і майстерності. Спробу зіграти першим номером гості швидко «погасили», а свої хороші моменти кияни не реалізували. Розплата за надмірну повагу до нижчого за класом суперника прийшла на останніх секундах матчу, коли Муртазаєв, проввівши на полі всього сім хвилин, подарував «Астані» сенсаційну нічию.

У паралельному матчі «Ренн» обіграв «Яблонець» з рахунком 2:1.

 

«Ареснал»-«Ворскла» – 4:2

Голи: 1:0 – Обамеянг (31), 2:0 – Уелбек (49), 3:0 – Обамейнг, 4:0 – Озіл (73), 4:1 – Чеснаков (75), 4:2 – Шарпар (90+3).

«Арсенал»: Лено, Папастопулос, Холдінг, Монреаль, Ліхштайнер, Ель-Нені, Торрерйра (Гендузі, 57), Івобі (Сміт-Роу, 71), Мхітарян, Уелбек, Обамеянг (Озіл, 57).

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Даллку, Чеснаков, Артур, Кобахідзе (Сергійчук, 76), Кравченко (Скляр, 70), Шарпар, Ребенок, Кулач (Карека, 74), Коломоєць.

У даній парі все було зрозуміло, одразу після жеребкування. До Лондона полтавчани їхали отримати хороший футбольний урок, були сподівання, що не дуже болючий. Сама гра пройшла за повного домінування лондонців, при тому, що значна частина футболістів основної обойми «Арсенала» почали матч на лаві запасних. Проте це не завадило «канонірам» підкреслити, що їхній клуб і «Ворскла» – команди з різних світів. Без особливої натуги англійці довели свою перевагу до 4:0, але даної не стали знищувати полтавчан, а навіть дозволили українцям зберегти обличчя. Завдяки голам Чеснакова і Шапара у кінцівці матчу рахунок став достойним, отже завдання до екскурсії до Лондона футболісти «Ворскли» виконали.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися