«Манчестер Сіті» принизив «Шахтар»
Спорт

«Манчестер Сіті» принизив «Шахтар»

8 листопада 2018, 11:05
0
0
Сподобалось?
0

Донецький «Шахтар», на жаль, не знайшов аргументів проти англійського супер-клубу у Манчестері, й програв двоматчеву очну дуель із загальним рахунком 0:9.

«Манчестер Сіті»-«Шахтар» – 6:0

Голи: 1:0Сільва (13), 2:0 – Жезус (24 – з  пенальті), 3:0 – Стерлінг (49), 4:0 – Жезус (72 – з пенальті), 5:0 – Марез (84), 6:0 – Жезус (90+2).

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Уокер (Даніло, 61), Стоунс, Лапорт, Зінченко, Фернандіньо (Делф, 76), Сілва, Сільва (Гюндоган, 73), Стерлінг, Марез, Жезус.

«Шахтар»: П’ятов, Матвієнко, Ісмаілі, Кривцов, Ракицький, Майкон (Патрік, 77), Тайсон (Нем, 77), Степаненко, Коваленко, Болбат, Мораєс (Кайоде, 63).

Після домашньої поразки від «Манчестер Сіті» із рахунком 0:3 тренер «гірників» Пауло Фонсека та українські футбольні спеціалісти говорили про проблеми зі складом. Мовляв, виглядати достойніше на фоні англійців завадила відсутність лідерів – Тайсона і Марлоса. Перед матчем-відповіддю у Манчестері кадровий потенціал «Шахтаря» дещо покращився, але ані появи Тайсона, ані нових тактичних розрахунків Фонсеки «Манчестер Сіті» не помітив, а просто розчавив українську команду. Більш-менш рівна гра тривала до першого забитого гола. Переповідати наскільки англійці у подальшому переважали своїх візаві сенсу немає – все відображено у рахунку. Єдиний епізод, на якому слід зупинитися окремо, це призначення 11-метрового у ворота донеччан на 24-й хвилині. Арбітр українофоб з Угорщини Віктор Кашшаі та півзахисник англійського клубу Рахім Стерлінг потрапили під шквал критики навіть в англійській пресі за нечесну гру. Хавбек «Манчестер Сіті» увірвався у штрафний майданчик «Шахтаря» й хотів пробити на швидкості, проте добряче «зарився» носком ноги у газон і впав. Поруч був угорський рефері, який без сумнівів вказав на 11-метрову позначку, при тому, що захисник «гірників» Матвієнко якби й хотів збити опонента, то просто не встигав за його реактивною швидкістю й між гравцями вже була солідна для таких моментів відстань. Деякі англійські видання у цій ситуації назвали винним навіть Стерлінга, мовляв, він за законами чесної гри мав сам підійти до арбітра й повідомити йому, що порушення правил не було. До речі, Віктор Кашшаі уже не вперше втручається в українсько-англійські футбольні стосунки. Під час Євро-2012 в Україні він не зарахував гол нашої національної команди у ворота збірної Англії, який давав надію українцям на вихід із групи. Цього разу відміна помилкового рішення арбітра навряд чи змінила б змінила загальну канву подій. Нині «Шахтар» посідає останнє місце у своїй групі, маючи всього 2 очки. У паралельному матчі «Хоффенхайм» та «Ліон» зіграли унічию з популярним для квартету «F» рахунком 2:2. По три таких результати у німців і французів, двічі з рахунком 2:2 завершував свої матчі «Шахтар».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися