Українці отримали ляпаса від словаків у Лізі націй
Спорт

Українці отримали ляпаса від словаків у Лізі націй

17 листопада 2018, 09:57
0
0
Сподобалось?
0

У п’ятниці у словацькому місті Трнава національна команда України з футболу зіграла заключний матч групового етапу у Лізі націй зі збірною Словаччини. Турнірного значення для наших футболістів ця зустріч уже не мала, а зіграти заради професіоналізму на максимумі не вийшло.

Словаччина-Україна – 4:1

Голи: 1:0 – Руснак (6), 2:0 – Куцка (26), 2:1 – Коноплянка (47), 3:1 – Зреляк (52), 4:1 – Мак (61).

Словаччина: Дубравка, Пекарік, Шкртел, Грегуш, Руснак, Шкрініар, Зреляк (Дюріш, 82), Ганцко, Гамшик, Куцка (Беро, 30), Мак (Стох, 69).

Україна: Бойко, Кривцов (Пластун, 14), Бурда, Матвієнко, Караваєв, Степаненко, Малиновський, Коноплянка (Шапаренко, 65), Циганков, Зінченко, Борячук (Коваленко, 62).

Збірна України після трьох турів достроково виграла перше місце у своїй групі й гарантувала собі участь у наступних стадіях турніру. Тож у матчі зі словаками наша команда мала зіграти за рейтинг та продемонструвати професіоналізм. Однак ці додаткові мотиваційні фактори не переважили мотивацію словаків, котрим ще належить поборотися за прописку у дивізіоні «В» з Чехами. Андрій Шевченко на матч без турнірного підтексту ще й заготував невеличкі тактичні новації.

Зрештою українці провалили перший тайм. Уже на шостій хвилині матчу Бойко зайняв не дуже вдалу позицію у воротах під час розіграшу стандарту словаками й не зміг впоратися з ударом Руснака у ближній кут. Гол Куцки взагалі став можливим лише завдяки «ляпу» українського воротаря – Бойко намагався зловити м’яч, але той, вдарившись у рукавички, перестрибнув його і залетів у сітку. Винити у всьому цьому не варто лише одного голкіпера, просто його помилки були візуально помітні, проте й захист нашої команди був схожий на прохідний двір, а гравці групи атаки взагалі себе ніяк не проявляли, молодий форвард-дебютант знітився й розчинився у грі. Лише на зламі таймів українці показали зуби, й на початку другої половини гри забили найкрасивіший гол поєдинку. Караваєв з флангу навісив вздовж лінії штрафного майданчика словаків, а Коноплянка, не давши опуститися м’ячу, «щокою» поклав його під дальню штангу. На жаль, відновлена інтрига у матчі тривала недовго. Зреляк і Мак швидко зробили перевагу словаків більш ніж комфортною. Кінцівка гри була вже за українцями. Шевченко після двох пропущених голів випустив на поле Шапаренка й Коваленка, що надало атакуючій лінії нашої збірної значно більшої агресивності та творчості. В України з’явилося достатньо небезпечних моментів, однак жоден з них реалізувати не вдалося.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися