Футбол: збірна України стартувала у відборі до Євро-2020 з нічиєї з Португалією
Спорт

Футбол: збірна України стартувала у відборі до Євро-2020 з нічиєї з Португалією

23 березня 2019, 10:11
0
0
Сподобалось?
0

Відбір на Євро-2020 наша команда розпочала виїзним матчем із фаворитом групи «В» - діючими чемпіонами Європи португальцями. У Лісабоні підопічні Андрія Шевченка виглядали солідно на фоні сильного суперника й заслужено заробили перше очко у турнірі.

Португалія – Україна – 0:0

Португалія: Патрісіу, Канселу, Пепе, Діаш, Геррейру, Моутінью (Маріу, 87), Карвалью, Невеш (Р. Сілва, 63), А. Сілва (Соуза, 73), Б. Сілва, Роналду.

Україна: Пятов, Караваєв, Кривцов, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Малиновський, Зінченко, Марлос (Циганков, 67), Коноплянка (Буяльський, 87), Яремчук (Мораєс, 76).

Синьо-жовті привезли у Португалію практично оптимальний склад. Зі стартових хвилин були на полі наші найкращі легіонери Малиновський, Зінченко, Коноплянка, Яремчук. Через травму стартові матчі пропускає Андрій Ярмоленко. Також слід відзначити дебют вже другого натуралізованого бразильця в українській збірній Мораєса.

Попри авторитет суперника команда Андрія Шевченка з перших хвилин ставалася грати на рівних, без паніки виходячи з-під пресингу з оборони та впевнено тримаючи м’яч у центрі поля. У португальців навіть не вийшов стартовий натиск. Все, чим запам’яталися чемпіони в атаці у перші 45 хвилин, - два удари Роналду з гострого кута й дальній постріл Пепе. Усі загрози від своїх воріт відвів Пятов. Українці кілька разів вибігали у перспективні контратаки, але попереду перебували постійно у меншості, тож нічого небезпечного створити не вдалося. Також було помітно, що не у найкращій формі нині наш «розганяючий» Коноплянка. Євген жодного разу так і не спробував утекти у прорив своїм флангом, але натомість бережливо поводився з м’ячем.

Другий тайм португальці проводили активніше, але небезпечних моментів стало ще менше, бо українці ще більше сконцентрувалися на обороні. Роналду був надійно закритий і провів не найкращий свій матч. Валідольною видалася кінцівка поєдинку. Українці на 85-й хвилині ледь не вийшли вперед. Патрісіу не зміг зафіксувати м’яч після удару Коноплянки, і тут шанс відзначитися за Україну голом вже у дебютному матчі отримав Мораєс, але дещо згаяв момент для гри на добиванні. У заключні хвилини португальці влаштували навалу на ворота України. Господарі поля цілком могли розраховувати на 11-метровий за фол Миколенка на Соузі, але арбітр пенальті не призначив.

У другому матчі групи «В» посилений натуралізованими футболістами Люксембург обіграв Литву 2:1 і очолив таблицю. Уже 25 березня українська команда на виїзді зіграє саме з люксембуржцями. А Португалія прийме Сербію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися