Українці закінчили відбір до Євро без поразок й отримають преміальні
Спорт

Українці закінчили відбір до Євро без поразок й отримають преміальні

18 листопада 2019, 10:52
0
0
Сподобалось?
0

Україна завершила відбірковий турнір до футбольного Євро-2020 без жодної поразки. За блискуче виконане завдання гравці та тренери української збірної отримають преміальні від національної футбольної асоціації.

Сербія – Україна – 2:2

Голи: 1:0 – Тадич (9 – з пенальті), 1:1 – Яремчук (33), 2:1 – Мітрович (56), 2:2 – Бєсєдін (90+3)

Сербія: Райкович, Нем. Максимович, Радоньич(Мілінкович-Савич, 82), Гудель, Митрович, Тадич, Коларов – к, Родич, Миленкович, Нік. Максимович (Мілевоєвич), Ляйїч (Гачинович, 69).

Україна: Пятов – к, Кривцов, Сидорчук, Ярмоленко, Маліновський (Шахов, 88), Яремчук, Циганков (Бєсєдін, 77), Миколенко, Коваленко (Шепелєв, 77), Караваєв, Матвієнко.

Останній матч відбору у Белграді зі збірною Сербії для команди Андрія Шевченка вже нічого не вирішував. Україна заздаоегідь завоювала перше місце у групі «В». Натомість серби ще мали примарні шанси на путівку на Євро у разі перемоги над українцями та осічки португальців у паралельному матчі з Люксембургом. Однак у такий сценарій не вірили навіть сербські уболівальники, які майже проігнорувала матч своєї збірної. Бєлградський 55-тисячний стадіон «Райко Мітіч», який славиться нестерпною для команд-гостей атмосферою, не був заповнений й на третину.

Матч був цікавим. Серби двічі виходили вперед, а українці двічі відігравалися. На швидкий гол Тадича з пенальті наші відповілт влучним ударом головою Яремчука. Знову господарів поля вивів вперед Мітрович на початку другого тайму. Тоді ще шанси на прохід у Сербії були, адже Португалія ніяк не могла забити у Люксембурзі. Українці хоч і не були обтяжені відповідальністю за результат, але не бажали програвати. У компенсований час в атаку вибігав навіть наш голкіпер Пятов. І серби не витримали тиску. На останніх секундах Бєсєдін таки зрівняв рахунок. Та втрата перемоги вже нічого не значила і для Сербії, адже у паралельному матчі Португалія здолала Люксембург з рахунком 2:0 і забрала другу путівку з групи «В» на Євро.

Окрім того квалафікувалися у фінальну частину турніру: Англія, Бельгія, Німеччина, Іспанія, Італія, Нідерланди, Польща, Росія, Туреччина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція.

Жеребкування фінальної частини Євро-2020 відбудеться 30 листопада. Загалом участь у Євро-2020 візьмуть 24 збірні, які поділять на шість груп.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися