Слідом за «Шахтарем» у єврокубках зганьбилося й «Динамо» - у цьому сезоні Україна гірша за Кіпр
Спорт

Слідом за «Шахтарем» у єврокубках зганьбилося й «Динамо» - у цьому сезоні Україна гірша за Кіпр

13 грудня 2019, 10:47
0
0
Сподобалось?
0

Два футбольні клуби, які представляли Україну у Лізі Європи, вилетіли з турніру. Що стосується «Олександрії», то шансів вийти у раунд плей-оф у неї не було. А ось столичне «Динамо» у заключному турі вдома потрібно було всього лиш обіграти аутсайдера своєї групи – швейцарський «Лугано». Однак кияни взагалі ледь не програли.

«Динамо» – «Лугано» – 1:1

Голи: 0:1 – Араторе (45), 1:1 Циганков (94).

«Динамо»: Бущан, Кадар, Попов, Миколенко, Кендзьора (Цитаішвілі, 64), Караваєв, Шепелєв, Де Пена (Гармаш, 77), Буяльський, Циганков, Бєсєдін (Фран Соль, 81).

«Лугано»: Да Коста, Холендер, Яо, Кустодіо, Обексер, Гвідотті (Вечей, 55), Дальмонте (Маріч, 64), Ловрич (Чрнігой, 84), Сульмоні, Дапрела, Араторе.

За оцінками букмекерів шанси команд на перемогу у цьому матчі були приблизно 1 до 12 на користь «Динамо». Однак віце-чемпіон України вкотре неприємно здивував. Звичайно відсотків 80 ігрового часу виглядали як одна суцільна атака киян на ворота швейцарців. Проте футболістам бракувало видумки й майстерності. Гол наприкінці першого тайму у ворота «Динамо» виглядав нелогічно, але все ще не виглядав катастрофою, адже попереду були ще цілих 45 хвилин після перерви. Та й цього часу динамівцям ні на що не вистачило. Були моменти і моменти, але киянам не щастило. Лише на останній, четвертій, компенсованій хвилині до матчу Віктор Циганков зрівняв рахунок у грі. Але нічийний результат все одно дорівнює поразці, адже «Динамо» фінішувало на третій позиції у свої доволі посередній групі «В». Далі боротьбу у Лізі Європи продовжать «Мальме» та «Копенгаген».


«Гент» – «Олександрія» – 2:1

Голи: 1:0 – Депуатр (7), 2:0 – Депуатр (16), 2:1 – Мірошниченко (54).

 «Гент»: Камінскі, Асаре, Лустіг, Пластун, Кастро-Монтес, Свен Кумс, Оджіджа-Офое, Безус (Домпе, 80), Овусу, Яремчук (Чакветадзе, 73), Депуатр (Квілітая, 90+3).

«Олександрія»: Паньків, Лучкевич, Дубра, Пашаєв, Мірошниченко, Бабогло, Запорожан (Довгий, 46), Третьяков (Задерака, 79), Гречішкін, Ковалець, Безбородько (Тейшейра, 86).

Олександрійцям не пощастило не на стадії жеребкування. Їх одразу записали у безнадійні аутсайдери квартету «І». Однак українська команда таки трохи показувала зуби і це вже досягнення. Навіть у заключному матчі групового турніру з лідером групи бельгійським «Гентом» наші не виглядали хлопчиками для биття. Після двох швидких голів у першому таймі «Олександрія» потрохи знайшла свою гру і у другій половині матчу цілком заслуговувала на нічийний результат. Класним ударом метрів з 27 метрів Денис Мірошниченко скоротив розрив у рахунку до мінімуму. Був і другий гол від Дениса Безбородька, але його відмінили через невеличкий офсайд.

Ще відзначимо, що цей матч був найбільш українським у єврокубках цього сезону. Адже у стартових складах команд вийшли одразу 13 наших співвітчизників. 10 українців було в «Олександрії» та одразу три у «Генті»: Ромам Безус, Вадим Пластун та Роман Яремчук. А Роман Безус ще й відзначився двома гольовими передачами.

Фіаско український клубів не минають просто так. Україна може зменшити представництво своїх команди у єврокубках. У нинішньому сезоні за набраним балами до коефіцієнту УЄФА ми поступаємося навіть Кіпру.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися