«Шахтар» у божевільному матчі у Лісабоні прорвався у наступний раунд Ліги Європи
Спорт

«Шахтар» у божевільному матчі у Лісабоні прорвався у наступний раунд Ліги Європи

28 лютого 2020, 07:15
0
0
Сподобалось?
0

У четвер відбулися матчі-відповіді 1/16 фіналу Ліги Європи. Зіграв свій поєдинок і донецький «Шахтар». «Гірники», після мінімальної перемоги над «Бенфікою» у Харкові з рахунком 2:1, мали чимало проблем у Лісабоні, але пробилися у наступний раунд.

«Бенфіка» – «Шахтар» – 3:3

Голи: 1:0 – Піцци (9), 1:1 – Діаш (12 – автогол), 2:1 – Діаш (36), 3:1 – Сілва (47), 3:2 – Степаненко (49), 3:3 – Патрік (71).

«Бенфіка»: Влаходімос, Грімальдо, Тавареш, Ферру, Діаш, Шикінью (Сеферович, 68), Сілва, Вайгль, Таарабт, Соуза (Вінісіус, 79), Піцци (Жота, 79)

«Шахтар»: Пятов, Ісмаілі, Додо, Матвієнко, Кривцов, Степаненко, Антоніо, Тайсон (Коноплянка, 86), Марлос (Тете, 62), Патрік (Хочолава, 92), Мораес.

Матч у Португалії «Шахтар» розпочав у стилі пострадянських команд, коли ті на початку 1990-х потрапляли до єврокубків. «Гірники» притислися до своїх воріт і намагалися зіграти на відбій. Однак така тактика не дуже підходить футболістам «Шахтаря», які більше «заточені» під атаку. Тож швидкий гол «Бенфіки», котра, навпаки, стрімголов бігла вперед, став цілком логічним покаранням за тактичний прорахунок суперника. Піцци увірвався у штрафний майданчик Гірників і з кута пробив на виконання під дальню штангу. Все було зроблено легко і невимушено, а головне без будь-якого адекватного супротиву від оборони «Шахтаря».

Невідомо, як розгулялися б португальці після такого старту, якби не везіння української команди.  Перша ж гостра атака «гірників» закінчилася автоголом від Діаша – таки випередив форварда «Шахтаря» Мораеса під час флангової подачі від Додо, але сам зрізав м’яч у ворота.  Рахунок зрівнявся, але й надалі господарі поля виглядали в рази агресивніше за донеччан. З багатьох перспективних атак португальці нічого не витиснули, але наприкінці першого тайму використали стандарт – Діаш забив головою після подачі кутового й реабілітувався за автогол.

Другий тайм розпочався з шокової терапії для «Шахтаря». На 47-й хвилині Матвієнко невдало намагався віддати пас на Пятова, в результаті у штрафному майданчику виникла пожежа, й Сілва забивав уже в порожні ворота – 3:1!

Здалося, це все. Але «Шахтар» знову, як і у першому таймі, швидко «повернувся» у гру. Через дві хвилини «гірники» отримали право на кутовий, і Степаненко гарматним ударом головою розстріляв ворота Влаходімоса. Це гол надломив португальських футболістів. Ініціатива потроху почала переходити до донеччан. «Шахтар» все частіше гостював у штрафному майданчику «Бенфіки», й один з таких наскоків таки завершився взяттям воріт – це Алан Патрік ударом від газону замкнув простріл з лівого флангу від Ісмаілі.

Більше команди не забивали. «Шахтар» в голи свої хороші атаки не втілив, а у «Бенфіки» їх просто більше не було.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися