«Шахтар» везе перемогу з Німеччини
Спорт

«Шахтар» везе перемогу з Німеччини

13 березня 2020, 10:43
0
0
Сподобалось?
0

Донецький «Шахтар» зіграв перший матч 1/8 фіналу Ліги Європи у німецькому Вольфсбурзі з однойменним клубом.

«Вольфсбург» – «Шахтар» – 1:2

Голи: 0:1 – Мораес (17), 1:1 – Брукс (48), 1:2 – Антоніо (73).

Нереалізовані пенальті: Вергхорст (45+2) – Коваленко (22).

«Вольфсбург»: Кастелс, Отавіо, Брукс, Кнохе, Штеффен, Шлагер (Віктор, 74), Арнольд, Герхардт, Брекало, Мехмеді (Гінчек, 80), Вергхорст.

«Шахтар»: Пятов, Ісмаілі (Хочолава, 68), Матвієнко, Кривцов, Додо, Антоніо, Патрік, Тайсон (Коноплянка, 88), Коваленко (Майкон, 66), Тете, Мораес.

Через оголошення пандемії коронавірусу матч на «Вольксваген Арені» відбувався за порожніх трибун. Відсутність глядачів була на руку «гірникам», проте не на руку футболу взагалі. Поєдинок вийшов не дуже яскравим і не дуже складним для «Шахтаря».

Уже на 17-й хвилині донеччани вийшли вперед – Мораес скористався плутаниною у штрафному майданчику «Вольфсбурга» після подачі Ісмаілі й головою перекинув м’яч через голкіпера, який тільки но почав виходити з воріт на перехоплення. Майже одразу «Шахтар» мав шанс остаточно вирішити долю матчу, заробивши 11-метровий. Однак його не дуже якісно виконав Коваленко, і Кастелс взяв м’яч намертво.

Ближче до кінця тайму «Шахтар» збільшив тиск на ворота німців, проте ледь не пропустив. Під час однієї з небагатьох атак господарів м’яч у штрафному майданчику влучив у руки Матвієнку. Знову 11-метровий, тільки у ворота Пятова! Але довжелезний форвард «Вольфсбурга» Вергхорст кумендно завалився під час удару й пульнув по горобцях.

Другий тайм пройшов у більш-менш рівній боротьбі. Господарі поля мали шанс переламати її, адже вже на старті 45-хвилинки під час розіграшу кутового Брукс зрівняв рахунок. Однак розвинути успіх німці не змогли. Потроху «Шахтар» знову прибрав ініціативу у свої руки і цілком логічно вийшов вперед. На 73 хвилині Кастелс ще якось впорався з класним ударом зі штрафного від Патріка й перевів м’яч  у поперечину, але тут же набіг Антоніо й у падінні головою переправив м’яча сітку.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися