«Шахтар» без проблем пройшов у фінал вісьмох Ліги Європи
Спорт

«Шахтар» без проблем пройшов у фінал вісьмох Ліги Європи

6 серпня 2020, 03:15
0
0
Сподобалось?
0

Після тривалої коронавірусної відновилися престижні європейські футбольні турніри. Єдиний представник України на євроарені донецький «Шахтар» відіграв матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги Європи проти німецького «Вольфсбурга» і практично не помітив суперника.

«Шахтар» «Вольфсбург» 3:0

Голи: 1:0 – Мораес (89), 2:0 – Соломон (90+1), 3:0 – Мораес (90+3).

 «Шахтар»: Пятов, Матвієнко, Додо, Кривцов, Хочолава, Марлос (Соломон, 77), Патрік, Тайсон (Коноплянка, 86), Антоніо (Коваленко, 74), Степаненко, Мораес

«Вольфсбург»: Кастельс, Тіссеран, Понграчіч, Брукс, Руссійон (Клаус, 83), Шлагер, Арнольд, Брекало (Гілявогі, 76), Вегхорст, Віктор, Гінчек (Мармуш, 61).

Вилучення: Хочолава (67 – фол останньої надії), Брукс (70 – друге попередження).

Перший матч – 2:1.

Враховуючи те, що «гірники» на початку цього року у першому поєдинку у Німеччині здолали «Вольфсбург» з рахунком 2:1, слід було розраховувати, що в Україні саме німці спробують зіграти першим номером, щоб надолужити втрачене. Проте уболівальники футболу, які стежили за матчем під час телетрансляції, так і не дізналися яким був план на гру у гостей. «Шахтар» просто нічого не дав їм зробити. В атаці «Вольфсбург» не виблискував, хіба що Даніель Гінчек міг розписатися у ворота Андрія Пятова ще на стартових хвилинах, однак хотів забити по-піжонськи, замикаючи фланговий простріл п’ятою і схибив. Натомість у донеччан моментів було більш, ніж достатньо, але німцям відверто щастило довго зберігати свої ворота «сухими». Розв’язка ж наступила в останні хвилини зустрічі, коли гості спробували організувати сякий-такий штурм воріт «Шахтаря». З нього нічого не вийшло, зате «гірники» почали ловити німців на контратаках. Тож за 5 хвилин – з 89 по третю із шести компенсованих – український клуб встиг розгромити суперника. «Дублем» відзначився Жуніор Мораес, ще один гол на рахунку Манора Соломона, котрий використав передачу Євгена Коноплянки.

Отож «Шахтар» заслужено пробився до чвертьфіналу турніру. З цієї стадії усі решту матчів Ліги Європи прийме німецький Гельзенкірхен. Учасники фіналу вісьмох далі гратимуть між собою на виліт. Суперником українського клубу буде переможець пари «Базель» – «Айнтрахт». Найімовірніше це будуть саме швейцарці, які у першому матчі здолали німців з відривом у три м’ячі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися